Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Abbas har sagt ja til terrorisme og nei til fred

Statsminister Benjamin Netanyahu er bekymret over internasjonal anerkjennelse av den terroriststøttede nye palestinske regjeringen. (Foto: GPO / Flickr.com.)
Statsminister Benjamin Netanyahu er bekymret over internasjonal anerkjennelse av den terroriststøttede nye palestinske regjeringen. (Foto: GPO / Flickr.com.)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu gjør det klart at det er utenkelig å samarbeide med en Hamas-støttet palestinsk regjering.

– Staten Israel vil ikke gjennomføre diplomatiske forhandlinger med en palestinsk regjering som er støttet av Hamas, en terrororganisasjon som oppfordrer til ødeleggelse av Israel, sa Netanyahu etter at den nye palestinske samlingsregjeringen ble innsatt mandag.

– I dag har Abu Mazen [Mahmoud Abbas] sagt ja til terrorisme og nei til fred. Dette er en direkte fortsettelse av Abu Mazens fredsnektende politikk, sa den israelske statsministeren ifølge Jerusalem Post.

 

– Ansvarlige for mer enn tusen drap

Netanyahu oppsummerte sitt syn på den ni måneder lange forhandlingsprosessen som ble avbrutt da forsoningsavtalen mellom Hamas og Fatah ble undertegnet 23. april, og som innebar at Israel løslot 26 terrordømte palestinere da forhandlingene startet og enda 52 terrordømte fanger underveis i forhandlingene.

­- Mens Israel har tatt modige og smertefulle skritt på vegne av den diplomatiske prosessen, og fortsetter å være forpliktet for fred, har Abu Mazen nektet å forlenge forhandlingene, han har avvist det amerikanske forslaget til rammeavtale, han fortsetter å oppvigle mot Israel, og han har ensidig trått inn i FN-avtaler. Nå har han inngått pakt med terrororganisasjonen Hamas, som er ansvarlig for å ha drept mer enn tusen uskyldige israelere og for å ha avfyrt tusener av missiler mot israelske byer, sa Netanyahu.

– De siste dagene har ledere innen terrororganisasjonen Hamas gjentatt sin forpliktelse på terrorismens vei og Israels utslettelse, la han til.

 

– Holder PA ansvarlig for Hamas

Den israelske regjeringen anerkjenner ikke en Hamas-støttet palestinsk regjering som samtalepartner, fordi det internasjonale samfunnets krav om å ta avstand fra terror og å anerkjenne Israels eksistens og inngåtte avtaler ikke overholdes av Hamas.

Israels sikkerhetsråd advarte de palestinske selvstyremyndighetene om at Israel fra nå av vil holde dem ansvarlige for ”alle handlinger som skader Israels sikkerhet, både i Judea, Samaria og på Gaza-stripen.

Israel vurderer ulike sanksjoner mot den terroriststøttede regjeringen, som tilbakeholdelse av innsamlede skattepenger og reiserestriksjoner for PAs ansatte.

 

– Dypt bekymret over USA

Benjamin Netanyahu uttalte tirsdag at han er ”dypt bekymret” over at USA allerede samme dag som den felles palestinske regjeringen ble innsatt erklærte at de ville anerkjenne den ved å føre samtaler og opprettholde bistandsoverføringene. Det skriver nyhetsbyrået AP, som er gjengitt av blant andre Times of Israel.

Han oppfordrer de amerikanske myndighetene til å fortelle de palestinske selvstyremyndighetenes president at hans allianse med den militante gruppen Hamas er uakseptabel.

– Alle som genuint søker fred må avvise president Abbas’ omfavnelse av Hamas, sa statsministeren.

 

– Dypt skuffet over amerikansk anerkjennelse

Israels ambassadør til USA, Ron Dermer, skrev på Facebook mandag at ”Israel er dypt skuffet over utenriksdepartementets kommentarer om den palestinske samlingsregjeringen med Hamas, en terrororganisasjon som er ansvarlig for drapene på mange hundre israelere, som har avfyrt tusener av raketter mot israelske byer og som forblir forpliktet på sitt mål om Israels ødeleggelse.”

”Den palestinske samlingsregjeringen er en regjering av teknokrater som er støttet av terrorister, og den bør behandles som det. Med dresskledde foran i kontorene, og terrorister i bakgrunnen, bør ikke alt fortsette som normalt,” skrev ambassadøren.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart