NB! Mindre enn 100 ledige billetter til Gamle Logen onsdag

Det vil sannsynligvis IKKE bli anledning til å kjøpe billetter ved inngangen.

Bestill din billett på forhånd nå!

Hamas-minister inntil mandag, Ismail Haniyeh, snakker om å "frigjøre Palestina" gjennom væpnet motstandskamp. (Foto: Skjermdump fra PMW / Youtube.)
Hamas-minister inntil mandag, Ismail Haniyeh, snakker om å "frigjøre Palestina" gjennom væpnet motstandskamp. (Foto: Skjermdump fra PMW / Youtube.)

– Vi er forenet mot sionistfienden

Hamas’ tidligere statsminister på Gaza, Ismail Haniyeh, sier hensikten med å bli forsonet med Fatah er å stå sammen mot Israel. Han mener voldelig motstand gjennom en ny intifada er veien til å ”frigjøre Palestina”.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

De siste dagene før den felles palestinske regjeringen som er støttet av både Fatah og Hamas ble innsatt, kom den inntil da sittende regjeringslederen for regimet på Gaza med flere uttalelser om hvordan han ser på veien videre.

 

– Hovedfienden er Israel

I en tale i Rafah 27. mai uttalte Haniyeh at hensikten med forsoningen med Fatah er å stå sammen mot Israel, ”sionistfienden”. Det skrev de palestinske selvstyremyndighetenes offisielle dagsavis Al-Hayat Al-Jadida 28. mai.

”[Haniyeh] fortalte i går en stor mengde støttespillere [av Hamas] at forsoningen er ment å forene det palestinske folket mot hovedfienden, sionistfienden, og å fortsette motstanden”, skrev den arabiske avisen.

Palestinian Media Watch (PMW) har oversatt tekstutdraget til engelsk.

 

Vil erobre Israel gjennom intifada

29. mai uttalte Haniyeh på Hamas’ offisielle tv-kanal, Al-Aqsa TV, at Hamas har som mål å ødelegge Israel gjennom voldshandlinger.

«Vi mener forhandlingenes og fredssamtalenes vei har kommet til en ende, og at motstanden som frigjorde Gaza og forsvarte Gaza [intifadaen fra 2000-2005], kan frigjøre Vestbredden og resten av de palestinske landområdene, om Allah vil. De som frigjorde Gaza, med Allahs hjelp, kan frigjøre Jerusalem, Vestbredden og resten av Palestina”, sa Haniyeh.

Han definerte ikke innholdet i uttrykket ”resten av Palestina”, men når Gaza, Vestbredden og Jerusalem allerede er nevnt, er det kun det øvrige Israel etter linjene fra før 1967 som gjenstår.

 

– Partnerskap i motstandsvåpenet

PMW forteller også at det uavhengige palestinske nyhetsbyrået Ma’an 28. mai siterte Haniyeh på at enheten med Fatah innebærer partnerskap på flere områder, deriblant ”beskyttelse av motstandsprosjektet” og ”motstandens våpen”.

”[Forsoningen] betyr reelt partnerskap i ledelsesinstitusjonene, anerkjennelse av de nasjonale prinsippene, beskyttelse av motstandsprosjektet, beskyttelse av motstandsvåpenet, og [felles] tiltak med hele folket vårt for frigivelse av fanger og av Jerusalem,” sa Haniyeh.

 

Skryter av rakett-terroristene

Mandag, samme dag som den nye PA-regjeringen ble innsatt, uttalte Haniyeh at Hamas’ væpnede brigade var ”i god tilstand”. Han gikk langt i å fastslå at den væpnede fløyen av

Hamas vil bestå til tross for forsoningen med Fatah, skriver Times of Israel.

Haniyeh sa det var ”en historisk dag for det palestinske folket” da regjeringen ble innsatt, og han roste samtidig Hamas’ væpnede styrker.

– Jeg er ikke bekymret for motstanden, den er i god tilstand. I dag finnes det en hær i form av Izz ad-Din al-Qassam Brigadene. Den er avansert, og motstanden er avansert, sa han.

Izz ad-Din al-Qassam Brigadene er den væpnede fløyen av Hamas. De senere årene har de stått bak tusenvis av rakettangrep fra Gaza mot Israel.

 

Her kan du lese Hamas’ grunnlagsdokument, der det klart går frem at målet deres er å eliminere Israel.

 

Her kan du se video av Ismail Haniyehs uttalelser på Hamas’ tv 29. mai, tekstet av PMW:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gbjaiwZ_Ouo[/youtube]

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart