Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Vi er forenet mot sionistfienden

Hamas-minister inntil mandag, Ismail Haniyeh, snakker om å "frigjøre Palestina" gjennom væpnet motstandskamp. (Foto: Skjermdump fra PMW / Youtube.)
Hamas-minister inntil mandag, Ismail Haniyeh, snakker om å "frigjøre Palestina" gjennom væpnet motstandskamp. (Foto: Skjermdump fra PMW / Youtube.)
Hamas’ tidligere statsminister på Gaza, Ismail Haniyeh, sier hensikten med å bli forsonet med Fatah er å stå sammen mot Israel. Han mener voldelig motstand gjennom en ny intifada er veien til å ”frigjøre Palestina”.

De siste dagene før den felles palestinske regjeringen som er støttet av både Fatah og Hamas ble innsatt, kom den inntil da sittende regjeringslederen for regimet på Gaza med flere uttalelser om hvordan han ser på veien videre.

 

– Hovedfienden er Israel

I en tale i Rafah 27. mai uttalte Haniyeh at hensikten med forsoningen med Fatah er å stå sammen mot Israel, ”sionistfienden”. Det skrev de palestinske selvstyremyndighetenes offisielle dagsavis Al-Hayat Al-Jadida 28. mai.

”[Haniyeh] fortalte i går en stor mengde støttespillere [av Hamas] at forsoningen er ment å forene det palestinske folket mot hovedfienden, sionistfienden, og å fortsette motstanden”, skrev den arabiske avisen.

Palestinian Media Watch (PMW) har oversatt tekstutdraget til engelsk.

 

Vil erobre Israel gjennom intifada

29. mai uttalte Haniyeh på Hamas’ offisielle tv-kanal, Al-Aqsa TV, at Hamas har som mål å ødelegge Israel gjennom voldshandlinger.

«Vi mener forhandlingenes og fredssamtalenes vei har kommet til en ende, og at motstanden som frigjorde Gaza og forsvarte Gaza [intifadaen fra 2000-2005], kan frigjøre Vestbredden og resten av de palestinske landområdene, om Allah vil. De som frigjorde Gaza, med Allahs hjelp, kan frigjøre Jerusalem, Vestbredden og resten av Palestina”, sa Haniyeh.

Han definerte ikke innholdet i uttrykket ”resten av Palestina”, men når Gaza, Vestbredden og Jerusalem allerede er nevnt, er det kun det øvrige Israel etter linjene fra før 1967 som gjenstår.

 

– Partnerskap i motstandsvåpenet

PMW forteller også at det uavhengige palestinske nyhetsbyrået Ma’an 28. mai siterte Haniyeh på at enheten med Fatah innebærer partnerskap på flere områder, deriblant ”beskyttelse av motstandsprosjektet” og ”motstandens våpen”.

”[Forsoningen] betyr reelt partnerskap i ledelsesinstitusjonene, anerkjennelse av de nasjonale prinsippene, beskyttelse av motstandsprosjektet, beskyttelse av motstandsvåpenet, og [felles] tiltak med hele folket vårt for frigivelse av fanger og av Jerusalem,” sa Haniyeh.

 

Skryter av rakett-terroristene

Mandag, samme dag som den nye PA-regjeringen ble innsatt, uttalte Haniyeh at Hamas’ væpnede brigade var ”i god tilstand”. Han gikk langt i å fastslå at den væpnede fløyen av

Hamas vil bestå til tross for forsoningen med Fatah, skriver Times of Israel.

Haniyeh sa det var ”en historisk dag for det palestinske folket” da regjeringen ble innsatt, og han roste samtidig Hamas’ væpnede styrker.

– Jeg er ikke bekymret for motstanden, den er i god tilstand. I dag finnes det en hær i form av Izz ad-Din al-Qassam Brigadene. Den er avansert, og motstanden er avansert, sa han.

Izz ad-Din al-Qassam Brigadene er den væpnede fløyen av Hamas. De senere årene har de stått bak tusenvis av rakettangrep fra Gaza mot Israel.

 

Her kan du lese Hamas’ grunnlagsdokument, der det klart går frem at målet deres er å eliminere Israel.

 

Her kan du se video av Ismail Haniyehs uttalelser på Hamas’ tv 29. mai, tekstet av PMW:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gbjaiwZ_Ouo[/youtube]

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart