Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Abbas lyver for amerikanerne

Ihab Al-Ghussein var talsmann for innenriksdepartementet i Hamas-regjeringen på Gaza inntil samlingsregjeringen ble innsatt 2. juni. (Foto: Middleeastmonitor.com.)
Ihab Al-Ghussein var talsmann for innenriksdepartementet i Hamas-regjeringen på Gaza inntil samlingsregjeringen ble innsatt 2. juni. (Foto: Middleeastmonitor.com.)
Under planleggingen av den palestinske samlingsregjeringen skal Mahmoud Abbas ha sagt i lukkede møter at han ville komme med offisielle uttalelser om at regjeringen anerkjenner Israel. Han skal ha vedgått at dette ville være en løgn for å tekkes amerikanerne.

Dette forteller den nylig avgåtte Hamas-talsmannen Ihab Al-Ghussein. Frem til samlingsregjeringen ble innsatt mandag for en uke siden, var han offisiell talsmann for Hamas-regjeringen i Gaza.

Det var i en status på sin Facebook-profil søndag 8. juni at Al-Ghussein kom med avsløringene av hva han hevder å ha hørt Abbas si i lukkede møter med Hamas, mens samtalene om forsoning og samlingsregjering pågikk. Han hevder Abbas insisterte på å fortelle løgn i offentlige uttalelser, for å lure amerikanerne.

”Når jeg går ut [offentlig] og sier at regjeringen er min, og at den anerkjenner Israel, og så videre – greit, så er disse ordene ment for å lure amerikanerne”, skal Abbas ha sagt.

I Facebook-statusen håner Al-Ghussein de som stoler på Abbas og forsoningsavtalen.

Det er Palestinian Media Watch som har oversatt Facebook-teksten fra arabisk til engelsk.

 

Her er hele statusen i norsk oversettelse:

«Vet dere hva Mahmoud Abbas sa bak lukkede dører?? Han sa: ‘Folkens, la meg fortelle dere hva jeg sier til media. Disse ordene er ment for amerikanerne og okkupasjonen [Israel], ikke for dere [Hamas]. Det som er viktig er hva vi blir enige om oss imellom. Med andre ord: ”Når jeg går ut [offentlig] og sier at regjeringen er min, og at den anerkjenner Israel, og så videre – greit, så er disse ordene ment for å lure amerikanerne”. Men vi er enige om at regjeringen ikke har noe å gjøre med politikken [de utenlandske relasjonene].’

Det samme skjedde i 2006, da han [Abbas] sa: ‘Ikke heng dere opp i alt jeg sier til media, glem uttalelsene i media.’

Kom igjen [Abbas]!

Problemet er ikke egentlig ham [Abbas]. Problemet er alle som tror på ham. Ha, Ha, Ha! (Jeg vil virkelig ha reell forsoning, i betydningen partnerskap og oppnåelse av enhet, men ikke forsoning i den betydningen Abbas mener).»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart