Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Ihab Al-Ghussein var talsmann for innenriksdepartementet i Hamas-regjeringen på Gaza inntil samlingsregjeringen ble innsatt 2. juni. (Foto: Middleeastmonitor.com.)
Ihab Al-Ghussein var talsmann for innenriksdepartementet i Hamas-regjeringen på Gaza inntil samlingsregjeringen ble innsatt 2. juni. (Foto: Middleeastmonitor.com.)

– Abbas lyver for amerikanerne

Under planleggingen av den palestinske samlingsregjeringen skal Mahmoud Abbas ha sagt i lukkede møter at han ville komme med offisielle uttalelser om at regjeringen anerkjenner Israel. Han skal ha vedgått at dette ville være en løgn for å tekkes amerikanerne.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Dette forteller den nylig avgåtte Hamas-talsmannen Ihab Al-Ghussein. Frem til samlingsregjeringen ble innsatt mandag for en uke siden, var han offisiell talsmann for Hamas-regjeringen i Gaza.

Det var i en status på sin Facebook-profil søndag 8. juni at Al-Ghussein kom med avsløringene av hva han hevder å ha hørt Abbas si i lukkede møter med Hamas, mens samtalene om forsoning og samlingsregjering pågikk. Han hevder Abbas insisterte på å fortelle løgn i offentlige uttalelser, for å lure amerikanerne.

”Når jeg går ut [offentlig] og sier at regjeringen er min, og at den anerkjenner Israel, og så videre – greit, så er disse ordene ment for å lure amerikanerne”, skal Abbas ha sagt.

I Facebook-statusen håner Al-Ghussein de som stoler på Abbas og forsoningsavtalen.

Det er Palestinian Media Watch som har oversatt Facebook-teksten fra arabisk til engelsk.

 

Her er hele statusen i norsk oversettelse:

«Vet dere hva Mahmoud Abbas sa bak lukkede dører?? Han sa: ‘Folkens, la meg fortelle dere hva jeg sier til media. Disse ordene er ment for amerikanerne og okkupasjonen [Israel], ikke for dere [Hamas]. Det som er viktig er hva vi blir enige om oss imellom. Med andre ord: ”Når jeg går ut [offentlig] og sier at regjeringen er min, og at den anerkjenner Israel, og så videre – greit, så er disse ordene ment for å lure amerikanerne”. Men vi er enige om at regjeringen ikke har noe å gjøre med politikken [de utenlandske relasjonene].’

Det samme skjedde i 2006, da han [Abbas] sa: ‘Ikke heng dere opp i alt jeg sier til media, glem uttalelsene i media.’

Kom igjen [Abbas]!

Problemet er ikke egentlig ham [Abbas]. Problemet er alle som tror på ham. Ha, Ha, Ha! (Jeg vil virkelig ha reell forsoning, i betydningen partnerskap og oppnåelse av enhet, men ikke forsoning i den betydningen Abbas mener).»

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart