Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

juni 10, 2014

Israels turistminister Uzi Landau kan glede seg over rekordhøye besøkstall. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard.)

Turismen i Israel mot nye rekorder

Fra januar til mai dette året dro 1,5 millioner turister på ferie til Israel. – Vi håper på rekordhøyt antall turister i år igjen, sier turistminister Uzi Landau.

Ihab Al-Ghussein var talsmann for innenriksdepartementet i Hamas-regjeringen på Gaza inntil samlingsregjeringen ble innsatt 2. juni. (Foto: Middleeastmonitor.com.)

– Abbas lyver for amerikanerne

Under planleggingen av den palestinske samlingsregjeringen skal Mahmoud Abbas ha sagt i lukkede møter at han ville komme med offisielle uttalelser om at regjeringen anerkjenner Israel. Han skal ha vedgått at dette ville være en løgn for å tekkes amerikanerne.

Reuven Rivlin avlegger som Knesset-medlem sin stemme i presidentvalget, hvor han selv gikk av med seieren. (Foto: Nyhetsbyrået Tazpit.)

Rivlin vant presidentvalget

Israels tiende president blir Knesset-representant Reuven Rivlin fra Likud. Han vant den avgjørende runden med stemmegivning i Knesset, med 63 av 119 mulige stemmer.

Shimon Peres i samtale med Nobel-direktør Geir Lundestad på nobel-instituttet. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard.)

– Ekte lederskap er å tjene, ikke å herske

I dag velges Shimon Peres’ etterfølger som Israels president. Den 90 år gamle avtroppende statsmannen som har vært sentral i utviklingen av Israel siden staten ble opprettet, delte under Oslo-besøket i mai sine hemmeligheter til å leve et langt liv i god helse.

0

Your Cart