Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Hamas' talsmann Hussam Badran oppfordrer til å drepe israelske bosettere og soldater på Vestbredden. (Foto: Facebook.)
Hamas' talsmann Hussam Badran oppfordrer til å drepe israelske bosettere og soldater på Vestbredden. (Foto: Facebook.)

Hamas oppfordrer til drap på Vestbredden

En uke etter at den palestinske samlingsregjeringen ble innsatt, oppfordrer Hamas sine tilhengere på Vestbredden til å drepe både soldater og sivile israelere.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Gjennom å utøse israelske soldaters og bosetteres blod, vil Hamas legge press på Israel om å løslate palestinske terrordømte fanger i israelske fengsler, som for tiden aksjonerer ved å sultestreike. Det forklarer en offisiell talsmann for Hamas i et utspill på sin Facebook-profil mandag, ifølge Times of Israel.

”Vi påkaller motstandsbevegelsens menn og kvinner på Vestbredden, særlig Al-Qassam brigadene, til å oppfylle sin plikt til å beskytte fangene som sultestreiker, ved å angripe okkupasjonssoldatene og deres bosettere,” skrev Hamas-talsmann Hussam Badran på Facebook.

Al-Qassam brigadene er Hamas’ egen militære fløy.

”Okkupasjonen må betale en høy pris av blodet til sine soldater og bosettere inntil den har blitt overtalt til å løse problemet med fanger som sultestreiker. Dette er alles oppgave, både på individuelt og organisatorisk nivå”, fortsatte han i Facebook-statusen.

Disse uttalelsene kommer en uke etter innsettelsen av en palestinsk samlingsregjering støttet av både Fatah og Hamas, Denne regjeringen skulle ifølge Mahmoud Abbas rette seg etter Midtøsten-kvartettens krav til Israels forhandlingspartnere, noe som blant annet innebærer å ta avstand fra terror og voldsbruk.

Forholdet mellom samarbeidspartnerne Fatah og Hamas er allerede etter en uke anstrengt.

Mandag oppsto sammenstøt mellom palestinske sikkerhetsstyrker som er lojale mot Abbas, og Hamas-aktivister som forsøkte å mobilisere til massedemonstrasjoner på Vestbredden, melder nyhetsbyrået AP.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart