Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Norge avlyser giverlandsmøte

Utenriksminister Børge Brende avlyser møte i Giverlandsgruppen denne uken. (Foto: Astrid Verst, UD)
Utenriksminister Børge Brende avlyser møte i Giverlandsgruppen denne uken. (Foto: Astrid Verst, UD)
Avgjørelsen er en konsekvens av at palestinske terrorister har kidnappet tre israelske gutter.

Landene som gir bistand til de palestinske selvstyremyndighetene skulle etter planen hatt møte i Oslo 25. juni. Representanter for myndighetene i både Israel, de palestinske områdene, USA, EU og mange andre skulle ha deltatt i møtet. Men Norge, som leder giverlandsgruppen, har ifølge Ha’aretz avlyst møtet i lys av den situasjonen som er skapt av at tre israelske gutter har blitt kidnappet av palestinske terrorister.

Hovedtemaet for det avlyste giverlandsmøtet skulle ha vært palestinsk økonomisk utvikling.

Ifølge Ha’aretz mente norske myndigheter at møtet ville komme til å måtte avlyses som konsekvens av den palestinske Hamas-støttede samlingsregjeringen, men etter samtaler mellom Israel, palestinerne og USA var det blitt klart at Israel ikke ville boikotte møtet. Derfor fortsatte planleggingen av møtet, inntil realitetene forandret seg etter at tre israelske tenåringsgutter torsdag kveld ble kidnappet på Vestbredden.

 

– Vil ikke gjøre møtet til brytekamp

En israelsk diplomat sier til Ha’aretz at Norges utenriksminister Børge Brende søndag fikk telefon fra Israels utenriksminister Avigdor Lieberman, som ba ham om å utsette giverlandsmøtet til september, i lys av situasjonen i Israel. Lieberman sa til Brende at atmosfæren i øyeblikket var for anspent til at det etter Israels syn var passende å avholde møtet nå.

– Det er meningen at dette skal være en profesjonell konferanse, og vi ønsket ikke å gjøre den til en politisk brytekamp mellom oss og palestinerne, sier en israelsk diplomat.

Etter samtalen mellom Lieberman og Brende, skal det norske utenriksdepartementet ha kommunisert med PA og USA og funnet ut at ingen av dem hadde noe spesielt ønske om at konferansen måtte avholdes under de nåværende omstendigheter.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart