Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Den internasjonale straffedomstolen i Haag. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Den internasjonale straffedomstolen i Haag. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

PLO på vei mot FN-domstolen

Palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat går nå i spissen for å samle oppslutning innen PLO om å søke medlemskap for palestinerne i den internasjonale straffedomstolen i Hague. Tirsdag besøkte PA-regjeringens utenriksminister domstolens hovedkvarter.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

De palestinske selvstyremyndighetenes utenriksminister Riad al-Malki besøkte tirsdag den internasjonale straffedomstolen i Haag, hvor han anklaget Israel for å ha begått krigsforbrytelser i krigen mot Hamas og oppfordret domstolen til å åpne sak mot landet. Det skriver Jerusalem Post.

Dette skjer samtidig som sterke krefter blant palestinerne presser på for å få PA-myndighetene til å søke medlemskap hos den internasjonale institusjonen. Et slikt medlemskap vil gi dem mulighet til å selv fremme initiativer til rettslige anklager mot Israel – vel å merke hvis de lykkes med å få tillatelse til dette fra FNs sikkerhetsråd, noe som vil være nødvendig fordi Israel ikke er medlem av straffedomstolen. Et palestinsk medlemskap vil naturlig nok også åpne for at palestinerne selv vil risikere å stå overfor anklager om krigsforbrytelser.

Ha’aretz skriver at Saeb Erekat, forhandlingslederen til selvstyremyndighetene, nå står i spissen for å mobilisere bredest mulig innen PLO til å søke medlemskap for ”staten Palestina”. Kilder i Ramallah sier at både medlemmer av PLOs styringskomité, Fatahs sentralkomité, og ledere for andre PLO-organisasjoner er blant underskriverne på Erekats søknad. Den palestinske utenriksministeren som er på besøk i Haag skal også ha skrevet under. Erekat legger nå press på Hamas og Islamsk Jihad om å bli med på å signere søknaden.

PA-president Mahmoud Abbas har signert en rekke søknader om medlemskap i internasjonale institusjoner etter at fredsforhandlingene tok slutt i april. Men han har tidligere sagt at han likevel er imot å søke medlemskap i den internasjonale straffedomstolen, på grunn av den internasjonale motstanden han vet dette vil vekke.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart