Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

PLO på vei mot FN-domstolen

Den internasjonale straffedomstolen i Haag. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Den internasjonale straffedomstolen i Haag. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat går nå i spissen for å samle oppslutning innen PLO om å søke medlemskap for palestinerne i den internasjonale straffedomstolen i Hague. Tirsdag besøkte PA-regjeringens utenriksminister domstolens hovedkvarter.

De palestinske selvstyremyndighetenes utenriksminister Riad al-Malki besøkte tirsdag den internasjonale straffedomstolen i Haag, hvor han anklaget Israel for å ha begått krigsforbrytelser i krigen mot Hamas og oppfordret domstolen til å åpne sak mot landet. Det skriver Jerusalem Post.

Dette skjer samtidig som sterke krefter blant palestinerne presser på for å få PA-myndighetene til å søke medlemskap hos den internasjonale institusjonen. Et slikt medlemskap vil gi dem mulighet til å selv fremme initiativer til rettslige anklager mot Israel – vel å merke hvis de lykkes med å få tillatelse til dette fra FNs sikkerhetsråd, noe som vil være nødvendig fordi Israel ikke er medlem av straffedomstolen. Et palestinsk medlemskap vil naturlig nok også åpne for at palestinerne selv vil risikere å stå overfor anklager om krigsforbrytelser.

Ha’aretz skriver at Saeb Erekat, forhandlingslederen til selvstyremyndighetene, nå står i spissen for å mobilisere bredest mulig innen PLO til å søke medlemskap for ”staten Palestina”. Kilder i Ramallah sier at både medlemmer av PLOs styringskomité, Fatahs sentralkomité, og ledere for andre PLO-organisasjoner er blant underskriverne på Erekats søknad. Den palestinske utenriksministeren som er på besøk i Haag skal også ha skrevet under. Erekat legger nå press på Hamas og Islamsk Jihad om å bli med på å signere søknaden.

PA-president Mahmoud Abbas har signert en rekke søknader om medlemskap i internasjonale institusjoner etter at fredsforhandlingene tok slutt i april. Men han har tidligere sagt at han likevel er imot å søke medlemskap i den internasjonale straffedomstolen, på grunn av den internasjonale motstanden han vet dette vil vekke.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart