Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hamas planla kupp på Vestbredden

PA-leder Mahmoud Abbas og Hamas-leder Khaled Mashaal i møte i mai 2014. (Foto: Skjermdump fra PPO / YouTube)
PA-leder Mahmoud Abbas og Hamas-leder Khaled Mashaal i møte i mai 2014. (Foto: Skjermdump fra PPO / YouTube)
Israelsk etterretning har avdekket at Hamas var i gang med å forberede en ny intifada på Vestbredden. Etter en serie terrorangrep som skulle destabilisere regionen, var planen å ta makten fra Mahmoud Abbas og hans organisasjon Fatah.

Den israelske etterretningstjenesten Shin Bet opplyste om dette mandag. 93 personer på Vestbredden og i Øst-Jerusalem er arrestert, mistenkt for medvirkning til planleggingen av en serie dødelige terrorangrep mot sivile folkemengder. Shin Bet mener hensikten med angrepsplanene var å destabilisere regionen for å tilrettelegge omstendighetene for et kupp, der de palestinske selvstyremyndighetenes regjering skulle styrtes, og Hamas overta makten.

 

Planlagt av Hamas-leder i Tyrkia

Jerusalem Post skriver at planene var utarbeidet ved Hamas’ hovedkvarter i Tyrkia, under ledelse av Salah al-Arouri. Han er en av grunnleggerne av Hamas’ væpnede avdeling, Izz ad-Din al-Qassam Brigadene, og var fengslet for terrorisme inntil han ble løslatt av Israel i 2010 i en fangeløslatelsesavtale. Times of Israel rapporterte i juni at det var grunn til å tro at det var denne mannen som sto bak planen om å bortføre og drepe tre israelske tenåringsgutter.

Shin Bet har i forbindelse med arrestasjonene konfiskert et pengebeløp tilsvarende om lag 3,5 millioner kroner som skulle brukes til å anskaffe våpen, kjøretøy og skjulesteder. De har også konfiskert 30 skytevåpen, syv avfyringsramper for raketter og store mengder ammunisjon.

 

Terrorceller sto klare i en rekke byer

Etterforskningen av denne planen begynte i mai, og pågår fortsatt. Planen skal ha blitt avdekket på et tidlig stadium. Terroristceller i flere titalls palestinske byer sto klare til å delta i gjennomføringen, blant annet i byer som Jenin, Nablus, Ramallah, Øst-Jerusalem og Hebron. Det har kommet frem i etterforskningen at mange av de rekrutterte terroristene er studenter innen kjemi og ingeniørfag.

Ynetnews.com har fått opplyst at det de siste månedene har vært et mønster at en rekke Hamas-aktivister har reist fra sine baser i utlandet til Hebron. Fellestrekket for de tilreisende var at de var kjent for å være lojale tilhengere av al-Arouri.

 

Abbas: – En trussel mot samlingsregjeringen

Lederen for de palestinske selvstyremyndighetene, president Mahmoud Abbas, reagerer sterkt på opplysningene. Mandag beordret han en egen etterforskning fra sine egne sikkerhetsstyrker, for å få bekreftet informasjonen.

Abbas antydet at dette kunne komme til å sette på spill samlingsregjeringen og samarbeidsavtalen mellom Hamas og Fatah som ble inngått i juni.

– Dette utgjør en alvorlig trussel mot det palestinske folkets enhet og fremtid, sier han ifølge det palestinske nyhetsbyrået Wafa.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart