Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

David Horovitz er grunnlegger av og sjefredaktør for Times of Israel. (Foto: Twitter)
David Horovitz er grunnlegger av og sjefredaktør for Times of Israel. (Foto: Twitter)

– Hamas er for kyniske til å la seg avskrekke

Avisredaktør David Horovitz forklarer hvorfor den pågående militæroperasjonen i Gaza kan komme til å bli langvarig.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

”Hamas’ virksomhet handler ikke om å regjere i Gaza, den handler om terrorisme — og deres eneste mål er å sikre at de selv overlever, slik at de kan angripe Israel enda en dag”, skriver Horovitz i en lederartikkel i Times of Israel.

David Horovitz er grunnlegger av og sjefredaktør for Times of Israel, og tidligere sjefredaktør i Jerusalem Post.

 

– Vil ikke belønne terror

Han minner om at Israels statsminister Benjamin Netanyahu har sagt helt siden starten på Operation Protective Edge for drøye seks uker siden, at Israel var forberedt på at dette kunne komme til å bli en langvarig konflikt. Han er ikke overrasket over at de indirekte våpenhvileforhandlingene i Kairo tirsdag endte med brudd i stedet for en varig avtale.

”Netanyahu kommer ikke til å anerkjenne en avtale som gir Hamas noen slags belønning for å ha avfyrt 3.500 raketter mot Israel, og å ha bygd et omfattende nettverk av tunneler over grensen, og å ha holdt innbyggerne i Gaza, og i noen grad innbyggere i Israel, som gisler for sin omfattende krigsmaskin”, skriver Horovitz.

 

– Hamas er for sterke og kyniske

”Netanyahus og Israels problem er at Hamas fortsatt er altfor sterke, og at de alltid vil forbli altfor kyniske, til å la seg avskrekke av Israels pågående respons mot angrepene fra Gaza”, fortsetter han.

Han påpeker at selv om Hamas har mistet flere titalls terrortunneler, og kanskje tusen av sine væpnede terrorister, er de fleste av deres kampklare menn fortsatt i live. De har fortsatt flere tusen raketter på lager, og de er fortsatt i stand til å produsere flere underveis i konflikten. Lederskapet sitter trygt – de lokale lederne i sine underjordiske bombesikrede fasiliteter i Gaza, og topplederne i luksusboliger i Qatar.

”Og de bryr seg ikke det minste om lidelsene som påføres folket i Gaza gjennom deres voldelige islamisme”, skriver han.

Han mener Hamas bare vil akseptere en langvarig våpenhvile dersom de kommer til et punkt der de opplever sin egen overlevelse som truet, slik at de kanskje ikke vil være i stand til å fortsette angrepene mot Israel dagen etter.

”Dette ville kreve en langt mer omfangsrik militæroperasjon enn den israelske regjeringen har vært klare for å autorisere, fordi de er bevisste på de sannsynlige tapene det ville medføre. Det ville også kreve en annen tilnærming til konflikten fra det internasjonale samfunnet enn vi har sett så langt, med mer pålitelig støtte til Israel”, skriver Horovitz.

 

– Vil utslette Israel

Horovitz ser det slik at Hamas gikk til forhandlingsbordet med forventninger om at Israel skulle la seg presse til å gi etter på en rekke områder, og at de gikk tilbake til angrepene da det ble klart for dem at dette ikke lyktes. Han minner om at Hamas’ krav ikke ender før Israel er utslettet.

”Som Hamas forteller alle som spør, tar de sikte mot ”å avslutte okkupasjonen av Palestina”, altså å avslutte Israels eksistens. Uheldigvis er det altfor få som spør. I denne konflikten er store deler av verden og verdenslederne forvirret i sin forståelse av årsak og virkning, fordi de forståelig nok er overveldet av døden og ødeleggelsene i Gaza”, skriver redaktøren.

 

Urimelige krav

Videre forklarer han hvorfor det ikke er rimelig å forvente at Israel skal gi etter for de kravene Hamas har fremmet i Egypt.

”Hamas søker ikke frihet for folket i Gaza når de krever ”heving av blokaden”, en havn og en flyplass, eller når de avfyrer raketter fordi deres krav ikke blir møtt. Det de søker er å få kapasitet til å gå videre med sitt mål om å utslette Israel, ved å få fjernet alle disse irriterende restriksjonene som hindrer deres kapasitet til å bygge en enda verre krigsmaskin.”

Han poengterer at den israelske og egyptiske sikkerhetsblokaden av Gaza ikke ble innført før etter at islamistene tok kontrollen i 2007, og at den vil bli fjernet dersom Israels sikkerhet ikke lenger blir truet av Hamas og de andre islamistiske terrorgruppene.

”Hvordan få slutt på lidelsene til vanlige innbyggere i Gaza, og vanlige israelere? Fjern Hamas. ”Blokaden” ville umiddelbart forsvinne, og det ville ikke lenger være noe til hinder for åpne grenser, en havn og en flyplass. Hvordan sikre fortsatt lidelse for vanlige innbyggere i Gaza, og vanlige israelere? Hev blokaden mens Hamas fortsatt har kontrollen. Det vil garantert føre til kontinuerlig blodsutgytelse”, skriver redaktøren.

 

– Ikke partnere med Abbas

Han analyserer det slik at Israels strategi i Kairo har vært å forsøke å gi Mahmoud Abbas og PA en tilsynsrolle i gjenoppbyggingen av Gaza, og etterlate Hamas avvæpnet og eksponert som de skyldige i ødeleggelsene. Rakettangrepene tirsdag viste med all tydelighet at Hamas ikke ønsker seg denne rollen.

”De gikk ikke i samlingsregjering med Abbas på grunn av partnerskap, men som et steg fremover mot sin målsetning om å ta over PA”, skriver han, og viser til planene som ble avslørt mandag om at Hamas var i ferd med å ruste opp til en tredje intifada på Vestbredden, for å destabilisere regionen og styrte de Fatah-kontrollerte myndighetene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart