Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Ibrahim Khraishi er palestinernes representant i FNs menneskerettsråd. (Foto: FN / Flickr.com)
Ibrahim Khraishi er palestinernes representant i FNs menneskerettsråd. (Foto: FN / Flickr.com)

Israelere og palestinerne for ICC

Det er slett ikke så sikkert at palestinerne vil være tjent med å trekke israelere for Den internasjonale straffedomstolen, slik de stadig truer med. Det mener palestinernes egen representant i FNs menneskerettighetsråd.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det er stadig trusler mot Israel om å bringe israelske militære og politikere for den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag. Ibrahim Khraishi, som er palestinsk representant i FNs menneskerettighetsråd, forklarte nylig i et intervju på palestinsk TV at det ikke nødvendigvis er så enkelt. Ynetnews.com har referert uttalelsene hans.

Khraishi sa at når israelerne har advart de sivile før de bomber (slik israelerne pleier å gjøre i motsetning til andre vestlige militære), er sivile tap juridisk sett ikke regnet for overlagt drap, men for en feil. Ingen blir straffet for det.

Derimot er hver eneste rakett fra Gaza og inn i Israel en forbrytelse mot menneskeheten, enten den treffer eller ikke. Palestinerne sender ikke advarsel. Og siden palestinerne nå har en samlingsregjering, er også Fatah ansvarlig for det Hamas gjør.

Det er altså ikke så sikkert at palestinerne er tjent med å gå til søksmål mot israelere.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart