Israels tidligere president Shimon Peres under statsbesøket i Norge, på Nobelinstituttet i Oslo 13. mai 2014. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Israels tidligere president Shimon Peres under statsbesøket i Norge, på Nobelinstituttet i Oslo 13. mai 2014. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

Anklager Shimon Peres for å stå bak forbrytelser mot menneskeheten

Les her hvilke forbrytelser Israels nylig avgåtte president og hans medsammensvorne nå anklages for av palestinske ledere.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Vennskapskamper i fotball mellom palestinske og israelske barn beskrives som «en forbrytelse mot menneskeheten» av lederen for det palestinske fotballforbundet, Jibril Rajoub.

Han sitter også i Fatahs sentralkomité, og han er en av flere talsmenn for både de palestinske selvstyremyndighetene og president Abbas’ parti Fatah, som den siste uken har gitt klart uttrykk for at de slett ikke synes det er noen hyggelig nyhet at Shimon Peres’ fredssenter har arrangert fotballturnering for palestinske og israelske barn.

 

Fredsfremmende fotball

I forrige uke møttes 80 palestinske og israelske gutter i Sør-Israel for å spille fotballkamper i regi av organisasjonen til den nylig avtroppede presidenten Shimon Peres, Peres Center For Peace. Fredssenteret til Peres har arrangert slike turneringer tolv år på rad, som en brobyggende og fredsfremmende aktivitet. Turneringen foregikk i Kibbutz Dorot, bare noen kilometer fra Gaza. De israelske guttene kom fra grenseområdet i nærheten av Gaza-stripen, og de palestinske kom fra byen Yatta sør for Hebron på Vestbredden.

I en positiv artikkel om arrangementet siterer nyhetsbyrået AFP elleve år gamle Qusai slik:

– Jeg elsker at vi kan spille sammen slik som dette. Jeg håper at det en dag vil bli fred mellom arabere og jøder, og at det ikke vil bli mer krig og død.

Shimon Peres ønsket selv velkommen til turneringen, med følgende oppfordring:

– Ikke spill mot hverandre, spill med hverandre.

 

Den palestinske vinklingen

Men i de palestinske selvstyremyndighetenes avis Al Hayat Al Jadida, og hos de palestinske nyhetsbyråene Ma’an og Sama, har saken fått en annen fremstilling.

Dagsavisen Al Hayat-Al Jadida trykket riktignok AFP sin sak 3. september, men etter dette har både denne avisen og de nevnte nyhetsbyråene fulgt opp ved å sitere representanter for Fatah og selvstyremyndighetene om deres syn på saken. Det å arrangere sportslig aktivitet sammen med ”sionistfienden” er upatriotisk og umoralsk, det er syke sjeler som blir med på slikt, og det hele er en forbrytelse mot menneskeheten, er det entydige budskapet de palestinske lederne har kommet med.

Palestinian Media Watch har oversatt tekstene fra Al Hayat-Al Jadida og de palestinske nyhetsbyråene til engelsk.

 

– En forbrytelse mot menneskeheten

Jibril Rajoub, som både er nestleder i Fatahs sentralkomité, leder for det palestinske rådet for idrett og ungdom, leder for den palestinske olympiske komiteen, og leder for det palestinske fotballforbundet, mener det er en forbrytelse mot menneskeheten når samarbeid med ”sionistfienden” om idrettsaktiviteter normaliseres. Det skrev Al Hayat Al Jadida 8. september.

Han sier om Peres’ fotballturnering:

– Kampene var et israelsk forsøk på å dekke over deres forbrytelser mot [palestinske] idrettsfolk. Det er en skandale å bruke idrett til et slikt formål.

Rajoub sier at de palestinske idrettsorganisasjonene lenge har vært imot slike aktiviteter.

– Jeg forlanger at alle individer og institusjoner tar avstand fra slike aktiviteter, særlig fordi det vekker avsky og aversjon i alle medlemmene av det palestinske idrettsfellesskapet hver gang slikt dukker opp, sier Rajoub.

Den palestinske avisen har hentet uttalelsene fra Rajoubs Facebook-profil 6. september.

 

– Skader den palestinske saken

5. september skrev den samme avisen at ”Den nasjonale komiteen mot normalisering” fordømmer all palestinsk deltakelse i fotballturneringen. Komiteens generalsekretær Jihad Uweida sier at de jobber intenst for å få internasjonale idrettsorganisasjoner med på å boikotte Israel, og at de som deltar i å legge til rette for et slikt arrangement i stedet gjør motstanderne en tjeneste.

4. september skrev nyhetsbyrået Ma’an at Fatahs lokale lederskap i Yatta fordømmer fotballarrangementet.

– De som deltok [i organiseringen av arrangementet] handlet individuelt, og dette er syke sjeler som har akseptert å bli ydmyket for en håndfull penger. Denne handlingen representerer ikke Yattas innbyggeres natur og karakter. De forsvarer sitt land bestemt mot bosetningsmonsteret, ved å stå imot hordene av bosettere som angriper deres land daglig, sa lokallagslederen Kamal Makhamreh.

Han oppfordret innbyggerne til å veilede sine barn så de tar avstand fra slike aktiviteter, som ”skader den palestinske saken”.

 

– Tilsmusser bildet av ”martyrenes by”

En annen av Fatahs talsmenn i Yatta, Muhammad Al-Birawi, sa at den lokale Fatah-ledelsen vil ”slå med jernhånd alle som tillater seg å tilsmusse bildet av Yatta, martyrenes og de fengsledes by”. De vil ikke tillate slik oppførsel, sier han, og opplyser at de krever at palestinske sikkerhetsstyrker nå i ettertid griper inn og ”gjør opp” med disse ”uforstandige menneskene”, altså palestinerne som deltok i organiseringen av turneringen.

Abd Al-Salam Haniyeh, som er medlem av den palestinske olympiske komiteen, har uttalt at fotballturneringen var en upatriotisk og umoralsk forbrytelse. Det skrev nyhetsbyrået Sama 3. september.

– Disse kampene er totalt uakseptable for idrettsfellesskapet, den olympiske komiteen, rådet for idrett og ungdom og det palestinske fotballforbundet. De palestinske organisatorene bak disse kampene har sveket blodet til barna i Gaza og martyrene, som enda ikke har tørket, sa han.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart