Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Børge Brende må stille betingelser til palestinerne

Se resten av samtalen under.
Se resten av samtalen under.
Utenriksminister Børge Brende skal 12. oktober lede giverkonferanse for Gaza. Dersom Brende oppfyller Med Israel for freds tre forventninger, vil han kunne bringe en ekte fred mellom israelere og palestinere mange skritt nærmere.

I dag sender Med Israel for fred et kort notat til utenriksminister Børge Brende hvor vi kommer med tre forventninger til krav og tiltak som den norske regjeringen bør gjøre under giverkonferansen.

Her følger hoveddelen av notat.

 

MIFFs forventninger til giverkonferansen i Kairo

Innledning

Med Israel for fred (MIFF) ønsker utenriksminister Børge Brende lykke til med oppgaven som arrangør for giver­konferansen for Gaza i Kairo 12. oktober 2014.

Vi støtter målsettingen om at palestinerne på Gaza-stripen får gjenoppbygd boliger og infrastruktur som ble ødelagt i den siste tragiske krigen.

Samtidig er det forhold i det palestinske samfunnet som reiser alvorlige moralske dilemma og gir store utfordringer til Norge som bistandsgiver og leder for giverlandsgruppen.

 

Hatindoktrinering

Palestinske selvstyremyndigheter (PA) fortsetter å bruke offisielle medier og offentlige skoler og kulturarrangement til å formidle budskap som demoniserer israelere og motarbeider målet om en løsning med to stater for to folk. Det kan for eksempel være oppfordring til vold, hyllest av terrorister, skoler og sportsanlegg som blir oppkalt etter barnemordere eller geografioppgaver som presenterer israelske byer som palestinske. Terrorister blir framstilt som rollemodeller i skole og barneprogrammer på TV.

Når disse kommunikasjonskanalene og institusjonene blir finansiert av PAs generelle budsjett, er hatindoktrineringen direkte finansiert av norske skattepenger.

 

Belønningssystem for terrorister

PA har et skalert belønningssystem for palestinere dømt i israelsk rett for terrorisme. Menn og kvinner som med stolthet forteller hvordan de drepte israelske barn og kvinner og som sier de gjerne skulle gjenta sin udåd, får månedlige utbetalinger som er mange ganger større enn palestinske lærere og politifolk. 6. februar kom det melding i Al-Hayat Al-Jadida om at PA øker bevilgningene til belønningssystemet med 280 millioner kroner i inneværende år.

PA hevder dette belønningssystemet ikke blir finansiert av internasjonal bistand. Likevel bidrar norske skattepenger indirekte til å opprettholde dette belønningssystemet for terror. Det PA/PLO gjør er å flytte på pengene mellom sine ulike budsjetter.

 

Hamas’ rolle på Gaza

Vi har ikke grunn til å hevde at den norske regjering gir midler som direkte ender opp som frie budsjettmidler hos Hamas eller andre terrorgrupper på Gaza-stripen. Likevel er det åpenbart at internasjonal bistand til Gaza har frigjort midler som de får fra andre kanaler (eksempelvis beskatning av smuglergods gjennom tunneler og gaver fra Iran), til innkjøp av raketter og bygging av angrepstunneler inn i Israel. Tunnelene er bygget med flere hundre tusen tonn sement som skulle vært brukt til gjenoppbygging etter forrige krig.

Det er åpenbart at situasjonen med hva penger og bygningsmaterialer blir brukt til har vært og er ute av kontroll.

 

Derfor forventer MIFF at regjeringen under giverkonferansen

  • Fordømmer PAs indoktrinering til hat og hyllest av drap på sivile i skoler og myndighetsstyrte medier og krever innføring av tiltak for at dette opphører.
  • Krever at PA avvikler belønningssystemet for dømte terrorister og deres familier. Det må settes økonomisk makt bak dette kravet.
  • Gjør avvæpning av Hamas og de andre terrororganisasjonene på Gaza-stripen til en ufravikelig betingelse før ny bistand blir gitt.

Disse tiltakene fra Norges side vil kunne bringe en ekte fred mellom israelere og palestinere mange skritt nærmere.

 

Med vennlig hilsen,

Morten Fjell Rasmussen, styreleder MIFF

Bengt-Ove Nordgård, nestleder MIFF

Conrad Myrland, daglig leder MIFF

 

Oslo, 9. oktober 2014

Støtter du MIFFs forventninger til regjeringen? Skriv din mening i kommentarfeltet under, eller del lenken til denne artikkelen på Facebook, Twitter og andre sosiale medier? Husk også å bli medlem!



Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.
Kategorier

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart