Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Arafat ga klarsignal til terror

Mahmoud Al-Zahar påstår at Donald Trump er jøde. (Foto: Skjermdump fra YouTube, ikke fra intervjuet som er omtalt i saken)
Mahmoud Al-Zahar sier Hamas ikke kommer til å legge ned våpnene sine. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
På samme tid som den andre intifadaen brøt løs i år 2000, skal Yassir Arafat ha gitt Hamas klarsignal til å drive terror mot Israel, og sendt dem våpenforsyninger.

Dette fortalte en av Hamas’ grunnleggere, og tidligere utenriksminister i Hamas-regjeringen i Gaza, Mahmoud al-Zahar, i et intervju på Hamas’ egen tv-kanal Al-Aqsa TV søndag.

Temaet for intervjuet var den historiske bakgrunnen for forsoningssamtalene mellom Fatah og Hamas som har funnet sted dette året, forteller Times of Israel. Avisen har referert uttalelser fra tv-innslaget.

Slik al-Zahar fremstilte det, skal Arafat i år 2000 ha skiftet innstilling overfor Hamas, som han da hadde motarbeidet i seks år, da fredsforhandlingene med Israel i Camp David brøt sammen.

– Arafat sendte noen fra sikkerhetsbyrået til Sheikh Salah Shehadah, og sa til ham: ”Jeg har ingen problemer med at Hamas gjennomfører operasjoner”, sa al-Zahar i intervjuet.

Shehadah var en terrorleder i Hamas, som ble drept av israelske styrker i 2002.

En tid etter at Arafat hadde formidlet dette klarsignalet, dukket det opp en ny og ukjent terrorgruppe i Gaza, som kalte seg Omar al-Mukhtar Forces. Denne gruppen skal ha forsørget våpen til en rekke terrorangrep gjennomført av Hamas, og også vært medansvarlige for angrep. Ifølge al-Zahar var denne gruppen i virkeligheten tilknyttet de palestinske selvstyremyndighetene og Fatah i Gaza.

– Om Arafat gjorde dette for å forbedre sin forhandlingsposisjon, eller om det var en virkelig forandring, er det bare Gud som vet. Men det kom ikke noe mer forfølgelse av Hamas fra PA sin side, bemerket Al-Zahar.

Med uttalelsene i dette intervjuet er Al-Zahar med på å understøtte den utbredte oppfatningen om at den andre intifadaen, som startet i september 2000, ikke bare var et spontant folkeopprør, men en bevisst strategi fra de palestinske topplederne, skriver Times of Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart