Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Et folk solgt til konspirasjonsløgner

Palestinsk begravelsesfølge fra 2008 (Illustrasjon: PSP Photos, flickr.com)
Palestinsk begravelsesfølge fra 2008 (Illustrasjon: PSP Photos, flickr.com)
Hele 84 prosent av palestinerne sier de tror Israel stod bak terrordrapene i Paris.

19. januar publiserte det palestinske nyhetsbyrået Ma’an resultatene av en meningsmåling hvor 6.090 palestinere deltok. 84,4 prosent sier de mener terrorangrepene i Paris var «mistenkelige, og at Israel kan stå bak dem». 8,7 prosent mener mordene på franskmenn i Paris «var et naturlig resultat av spredningen av islamistisk ekstremisme i Europa». 6,8 prosent svarer at de ikke vet hvem som stod bak.

Overskriften som nyhetsbyrået brukte slo fast: «Ma’an meningsmåling: 85% tror Israel står bak mordene av franskmenn i Paris.»

Flere skribenter for den offisielle PA-avisen Al-Hayat Al-Jadida har de siste ukene hevdet at Israel stod bak terrorangrepene i Paris denne måneden. Mossad planla angrepene for å oppmuntre jødisk utflytting fra Europa og for å «ta hevn» på europeiske regjeringer på grunn av deres støtte til en uavhengig palestinsk stat, skrev den faste skribenten Muwaffaq Matar 15. januar, melder Palestinian Media Watch.

Tyrkiske kilder, inkludert etterretning og ordføreren i Ankara, har slått fast at angrepene var «planlagt av israelske Mossad», skrev den faste skribenten Omar Hilmi Al-Ghoul 14. januar. Skribenten Yahya Rabah hevdet 11. januar at Israel står bak «alle terrorgruppene i regionen», og hintet derfor om at Israel stod bak angrepene i Frankrike.

Palestinerne ser ut til å være et folk solgt til konspirasjonsløgner, og det blir ikke bedre når løgnene formidles av den offisielle avisen.

Men hatet og konspirasjonene går i ulike retninger. Da tusenvis av palestinere demonstrerte lørdag 24. januar, ropte de ikke anklager mot Mossad eller Israel. De ropte «Frankrike er terrorens mor. USA er terrorens mor,» ifølge Reuters og NRK.

Baher Saleh fra det islamistiske Tahrir-partiet forklarte at demonstrantene gikk ut i gatene for å «kreve at muslimske armeer gir Frankrike og Vesten det de fortjener for sine gjentatte krenkelser av profeten». Kanskje det egentlig var Mossad som hadde planlagt også dette raseriet?


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart