Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Israels president Reuven Rivlin i møte med FNs generalsekretær Ban Ki-Moon. Bildet er fra et møte i Israel i oktober 2014. (Foto: GPO)
Israels president Reuven Rivlin i møte med FNs generalsekretær Ban Ki-Moon. Bildet er fra et møte i Israel i oktober 2014. (Foto: GPO)

– Kynisk og uakseptabelt å bringe Israel inn for straffedomstolen

Israels president Reuven Rivlin minner FNs generalsekretær om at Israels anklagere er terrororganisasjoner ”som slakter sitt eget folk”. Han ber Ban Ki-Moon om å ta klar stilling mot palestinernes forsøk på å opprette sak mot Israel i ICC.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

– Å komme og si at våre brødre, barn og barnebarn som tjener i det israelske forsvaret er krigsforbrytere – hvem er det som sier dette? Hamas og Hizbollah? Terrororganisasjonene som slakter sitt eget folk?

Dette sier president Reuven Rivlin om de palestinske selvstyremyndighetenes forsøk på å opprette sak mot Israel i Den internasjonale straffedomstolen for krigsforbrytelser (ICC). Han er i New York i anledning markeringen av den internasjonale minnedagen for Holocaust, blant annet for å tale til FNs generalforsamling. Under oppholdet har han også hatt et møte med FNs generalsekretær Ban Ki-Moon. I et intervju med Ynetnews.com forteller Rivlin at han benyttet møtet til å oppfordre generalsekretæren på det sterkeste til å ta stilling for Israel mot det palestinske forsøket på å bringe israelske soldater og politikere for den internasjonale straffedomstolen.

 

– Lyttet aktivt, og forholdt seg taus

– Jeg sa til generalsekretæren at president Mahmoud Abbas’ appell til ICC er som å rette et ukonvensjonelt våpen mot Israel, sier Rivlin.

– IDF er den mest etiske armeen i verden. Våre soldater er våre barn, og jeg er ikke i tvil om at vi er i stand til å granske hver eneste hendelse som fant sted under en konflikt vi ble påtvunget, og til å trekke hver eneste nødvendige konklusjon. Ingen krefter i Israel er sterkere enn loven, forteller Rivlin at han fortalte generalsekretæren.

Rivlin sier at Ban ”lyttet aktivt, og forholdt seg taus”.

– Jeg sa til ham at det er mer enn kynisk at Israel og våre soldater blir anklaget av terrororganisasjoner for krigsforbrytelser. Det er uakseptabelt, sier presidenten.

– Vi er klar over at hans rolle er av teknisk karakter i denne saken, men jeg sa til ham at som en verdensleder betyr hans ord noe. Når terrororganisasjoner avfyrer raketter mot oss fra skoler, sykehus og religiøse bygninger, behøver FNs generalsekretær å bruke klarest mulige ord, fortsetter han.

 

Antisemittisme på FN-agendaen

Rivlin er glad for at FN setter antisemittisme på agendaen i generalforsamlingen i forbindelse med Holocaust-dagen.

– Møtet om antisemittisme som nå finner sted med FNs generalsekretærs velsignelse, er viktig. Jeg har bedt ham om å utnevne en spesialutsending til kampen mot antisemittisme, forteller Rivlin.

– Det å forstå hva fortiden lærer oss, er så viktig for vår evne til å møte dagens utfordringer, i Midtøsten og over hele verden. Religiøst hat er på fremmarsj, fundamentalismens og terrorismens gift har ikke latt noe hjørne av verden få være immunt, og behovet for å bekjempe denne trusselen er av sentral internasjonal interesse, sier Rivlin.

– Jeg sa tydelig til generalsekretæren at ”aldri igjen” aldri må bli tatt for å være en tomme ord. ”Aldri igjen” betyr at det kan komme til å skje, i Bosnia, Nigeria, Sudan eller hvor som helst ellers i verden, legger han til.

Ban sa til Rivlin at besøket hans i konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau for ett år siden gjorde dypt inntrykk på ham.

– Det forskrekket meg å se grusomhetene med mine egne øyne, og jeg er ikke i tvil om at besøket gjorde meg enda mer overgitt til kampen for menneskerettighetene, sa Ban i møtet.

 

Avslo å møte Obama

President Rivlin avslo en invitasjon til å møte USAs president Barack Obama under oppholdet, etter at Obama har gjort det klart at han ikke vil møte Israels statsminister Benjamin Netanyahu når han kommer til Washington i mars for å tale til Kongressen om trusselen fra Iran.

Overfor Ynetnews.com uttrykker Rivlin at Israels vennskap med USA er svært betydningsfullt, og at han ”er sikker på at både presidenten og statsministeren innser hvor essensielt dette båndet er for staten Israels styrke”.

– Når det gjelder forholdet mellom statsministeren og den amerikanske presidenten, foreslår jeg at du spør dem, legger han til.

 

Oppdatering tirsdag ettermiddag: FN-begivenheten avlyst

Snøstorm i New York gjør at FN har måttet avlyse alle planlagte arrangementer i byen tirsdag, inkludert det som skulle vært en markering av minnedagen for Holocaust i FNs generalforsamling, med fokus på antisemittisme og tale av Israels president. Det melder Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart