Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Ingen ny godkjenning av 430 boliger

Skjermdump fra Aftenposten.no.
Skjermdump fra Aftenposten.no.
NTBs nyhet om at Israel i dag har godkjent bygging av 430 nye boliger på Vestbredden, er ifølge det israelske boligdepartementet en misforståelse.

Meldingen om at nye byggetillatelser i dag er gitt på Vestbredden for første gang siden oktober, kom fra organisasjon Terrestrial Jerusalem group. De har opplyst til utenlandske nyhetsbyråer at det skal bygges 114 boliger i Adam, 156 i Elkana, 78 i Alfei Menashe og 102 i Kiryat Arba.

– Nå åpner Israel slusene for nye bosetninger, sier organisasjonens leder Daniel Seidemann.

NTB har plukket opp Seidemanns påstander og videreformidlet dem. ”Palestina kaller planene en krigsforbrytelse”, skriver det norske nyhetsbyrået. De tar seg også tid til å sitere organisasjonslederens spekulasjoner i hva han personlig funderer over kan være de israelske myndighetenes motivasjon for den påståtte handlingen.

Den eneste parten i saken som ikke gis plass til å komme til orde, er de israelske myndighetene – som skal ha stått for byggetillatelsene. Hadde man gitt plass for det, hadde vinklingen av saken til en stor grad falt sammen. Det israelske boligdepartementet forklarer nemlig at det slett ikke er gitt noen nye boligbyggetillatelser nå. Stillstanden i godkjenninger som har vart siden oktober er dermed ikke brutt. Boligene det dreier seg om har tidligere blitt godkjent, men uten at byggeplanene har blitt realisert. Siden byggingen ikke ble utført etter den opprinnelige godkjennelsen, fornyes byggetillatelsene automatisk. Det er denne rutinen som nå har blitt gjennomført. Dette kan man lese i de israelske avisene, som for eksempel Times of Israel.

Men denne siden av saken er ikke viktig nok for norske lesere, mener tydeligvis NTB. Det holder å få vite at de palestinske selvstyremyndighetene kaller husbyggingen ”en krigsforbrytelse”.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart