Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Abbas fører sak mot angivelig Muhammed-tegner

Det er denne tegningen som har fått den palestinske presidenten til å kreve etterforskning. (Fra palestinske medier via Jpost.com)
Det er denne tegningen som har fått den palestinske presidenten til å kreve etterforskning. (Fra palestinske medier via Jpost.com)
Under en måned etter at Mahmoud Abbas gikk i tog for ytringsfriheten i Paris, åpner han sak mot trykkingen av en Muhammed-tegning i en palestinsk avis. Han mener det er behov for ”avskrekkende reaksjoner” mot dem som sto bak tegningen.

En tegning i de palestinske selvstyremyndighetenes egen avis Al Hayat Al Jadida har fått president Mahmoud Abbas til å beordre etterforskning. Motivet kan tolkes som å være av muslimenes profet Muhammed. Dette melder Reuters.

Tegningen som har vakt Abbas’ bekymring ble publisert søndag 1. februar i avisen. Den viser en mann i kjortel som står over jordkloden og sår ut såkorn over verden fra en hjerteformet veske. Den tilhørende teksten lyder: ”Vår profet Muhammed.”

Dagen etter at tegningen sto på trykk, meldte det palestinske nyhetsbyrået Wafa at Abbas hadde beordret ”umiddelbar etterforskning”. Ifølge nyhetsbyrået uttalte Abbas at han så behov for ”å foreta avskrekkende reaksjoner mot dem som sto ansvarlige for denne forferdelige tabben, av respekt for hellige religiøse symboler, fremst av dem profetene”.

Tegneren Mohammed Sabanneh er muslim og sier han ikke mente noe vondt. På Facebook har han skrevet at figuren ikke skal være Muhammed, men ”et symbol på menneskeheten som er opplyst av det profeten Muhammed brakte”.

Strenge fortolkninger av islamsk lov forbyr som kjent enhver billedlig fremstilling av Muhammed.

Dette skjer mindre enn en måned etter at Abbas gikk sammen med en rekke verdensledere i demonstrasjon for ytringsfriheten i Paris, etter terrormassakren mot satirebladet Charlie Hebdó, som hadde trykket Muhammed-tegninger.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart