Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Strømlinjer fra Israel til de palestinskkontrollerte områdene. (Illustrasjonsfoto: Israelandstuff.com)
Strømlinjer fra Israel til de palestinskkontrollerte områdene. (Illustrasjonsfoto: Israelandstuff.com)

Nå er skattepengene frigitt

Mandag overførte Israel fire milliarder kroner av tilbakeholdte skattepenger til de palestinske selvstyremyndighetene.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Israelske myndigheter overførte mandag omtrent fire milliarder kroner til de palestinske selvstyremyndighetene, ifølge Times of Israel. Dette er penger som Israel rutinemessig innkrever i skatter og tollavgifter på vegne av PA. Pengene er blitt holdt tilbake av Israel siden januar som en reaksjon mot den diplomatiske situasjonen PA har skapt ved å søke medlemskap i Den internasjonale straffedomstolen for krigsforbrytelser. 27. mars kunngjorde Israel at de ville overføre de tilbakeholdte midlene av humanitære hensyn, men innkreve deler av en mengde ubetalte regninger for blant annet strøm, vann og medisinske tjenester ved å gjøre fratrekk fra midlene før overføringen.

PA har store ubetalte strømregninger til Israel, og en hovedårsak til at overføringen av skattepengene har drøyd ut etter 27. mars skal være at det tok tid å komme til enighet om gjeldsordningen. Nå skal avtalen være at skattepengene for desember, januar og februar overføres med fratrekk for en viss andel av gjelden, mens pengene for mars og april skal overføres uten at noe trekkes fra. En ny spesialkomité med både israelske og palestinske representanter skal opprettes for å løse resten av gjeldskonflikten i løpet av den nærmeste tiden.

PA bekrefter overfor i24news.tv at de har mottatt pengeoverføringen mandag, og at de nå vil begynne etterutbetaling av lønn til ansatte som har måttet vente på utbetalinger i denne perioden.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart