Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Hatpredikant i al-Aqsa moskeen påstår at jøder driver menneskeofringer til djevelen. (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube før videoen ble fjernet 5. juni)
Hatpredikant i al-Aqsa moskeen påstår at jøder driver menneskeofringer til djevelen. (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube før videoen ble fjernet 5. juni)

– Jøder dreper barn for å bake påskebrød med blodet deres

Det er ingen grenser for hva hatpredikanten Sheikh Khaled al-Mughrabi vil fortelle sine tilhørere for å demonisere jødene. To ganger i uken preker han i al-Aqsa moskeen på Tempelhøyden. Mahmoud Abbas nekter å ta avstand fra ham.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Palestinian Media Watch har oversatt til engelsk et utdrag av en tale al-Mughrabis har holdt i al-Aqsa moskeen. Talen ble lagt ut på YouTube 29. mai. PMW la ut utdrag av videoen med engelske tekster, men denne er dessverre nå forlangt fjernet fra YouTube av opphavsmennene. PMW har lagt ut engelsk transkripsjon av talen på sine nettsider.

 

Grenseløse og bestialske konspirasjonsteorier

I talen kom al-Mughrabi med blant annet følgende kraftsalver:

– Jøder baker matza [det usyrede brødet som hører med til det tradisjonelle jødiske påskemåltidet] med blod fra barn.

– Jødene pleide å kidnappe små barn, plassere dem i tønner med spikre på innsiden så de ble spiddet og deretter tappe blodet deres fra tønnen og bruke som ingrediens i brøddeigen.

– Det var som straff for dette at jødene ble brent under Holocaust. Nazistene drev egentlig selvforsvar.

– Det var i tillegg jødene som sto bak terrorangrepene mot USA 11. september 2001. Det er ”en kjent sak, som er bevist i etterkant”.

– Jødene står dessuten også bak frimureriet, som i realiteten er heksekraft og innebærer menneskeofringer til djevelen.

Predikanten bedyrer at alt det han forteller er sant, og oppfordrer folk til ”å bruke google” for å få det bekreftet.

 

Forkynnelse i al-Aqsa moskeen krever offentlig godkjenning

Denne mannen forkynner fast to ganger i uken i moskeen på Tempelhøyden i gamlebyen i Jerusalem, ifølge PMW. De gjør oppmerksom på at de palestinske selvstyremyndighetene krever at all religiøs undervisning i moskeene skal godkjennes av dem i forkant. Den palestinske religionsministeren, Mahmoud Al-Habbash, har tidligere forklart dette slik overfor selvstyremyndighetenes offisielle avis Al-Hayat Al-Jadida:

– Moskeene og alt som har sammenheng med dem tilhører religionsdepartementet. Det gjelder de ansatte – imamen, lederen, koranlæreren, bibliotekaren, vertene og administratorene…

Avisen fortsetter:

”Han poengterte at de religiøse leksjonene, koranstudiene og andre aktiviteter som foregår i moskeene, må ha forhåndsgodkjenning av departementet.”

Dette sto i avisen 16. august 2010.

 

Verken Mahmoud Abbas eller kongen av Jordan tar avstand fra talen

Mughrabi er ansatt i Waqf, den muslimske vaktstyrken som har ansvaret for å forvalte de muslimske stedene på Tempelhøyden.

Da Simon Wiesenthal-senteret fikk høre om den grovt antisemittiske talen, skrev organisasjonen brev direkte til Kong Abdullah av Jordan og palestinernes president Mahmoud Abbas, forteller Jerusalem Post. Wiesenthal-senteret oppfordret dem til å ta avstand fra predikantens uttalelser, og til å sørge for at han får forbud mot å bruke plassen som er hellig for både jøder og muslimer til å spre slike farlige løgner i framtiden.
Rabbi Abraham Cooper fra Wiesenthal-senteret sier til Jerusalem Post at verken Kong Abdullah eller Mahmoud Abbas har besvart henvendelsen.

Jerusalem Post har konfrontert al-Mughrabi med Wiesenthal-senterets reaksjon, men han blåser av kritikken.

– Det spiller ingen rolle hva de har sagt, sier han til avisen.

– Det jeg sa finnes på opptak. Det jeg sa er at historien skjedde i Europa, i mange land i Europa, og jeg sier fortsatt det, legger han til.

På spørsmål om han virkelig tror at anklagene om at jøder spiser barneblod er historisk korrekte, svarer han noe forvirrende:

– Jeg kan ikke si at det har skjedd eller at det ikke har skjedd, men jeg er sikker på at historiene finnes, og at noen mennesker har bevis på at dette skjer.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart