Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Netanyahu: – Nye skritt for å bekjempe terroren

Statsminister Benjamin Netanyahu på pressekonferanse torsdag 8. oktober 2015. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu på pressekonferanse torsdag 8. oktober 2015. (Foto: GPO)
På pressekonferanse torsdag kveld lovet Netanyahu nye skritt i kampen mot terrorbølgen. Han kom også med frieri om regjeringsutvidelse.

Statsminister Benjamin Netanyahu sier at Israel vil ta nye skritt for å bekjempe oppvigleriet til vold som kommer fra de palestinske selvstyremyndighetene, Den islamske bevegelsen og andre land i regionen. Han lover å ta de grep som trengs for å bringe sikkerheten tilbake i landet, ifølge Times of Israel.

– Vi er inne i en terrorbølge av steinkasting, skyteangrep, brannbomber og kniver, og alt dette er et resultat av oppvigleri fra Hamas, de palestinske selvstyremyndighetene, flere lands regjeringer i regionen og ikke minst fra Den islamske bevegelsen i Israel. Densprer falske påstander om politikken vår på Tempelhøyden, og at vi vil gjøre forandringer der. Det er absolutt falske påstander, sa Netanyahu.

Også forsvarsminister Moshe Ya’alon understreket at Israel slett ikke har noen intensjon om å forandre status quo på Tempelhøyden. Han oppfordret til ro på begge sider av konflikten, og forsikret om at forsvaret har alle midler som trengs til rådighet for å stanse terroren. Mengder av terrorangrep har blitt forhindret i tiden som har gått siden intifadaen tok slutt i 2005, for terrortrusselen har aldri tatt slutt, minnet han om.

Sikkerhetsminister Gilad Erdan sa at Israel vil øke minimumsstraffene for steinkasting og kasting av molotov-coctails, slik at de som gjør dette skal vite at de har lang fengselsstraff i vente.

Forsvarssjef Gadi Eisenkot sa at forsvaret arbeider målbevisst og at både militæret og landet har lyktes med å løse enda verre utfordringer tidligere.

 

Hintet til Herzog om samlingsregjering

Netanyahu kom med et ganske utilslørt hint til Zionist Union-leder Isaac Herzog, lederen for opposisjonen i Knesset, om at han ville vært velkommen inn i regjeringen nå.

– Det er lett for Herzog å kritisere mens han står utenfor regjering. Kanskje, hvis jeg ikke hadde sittet ved makten, så ville jeg ha hørt et hint nå. Israel trenger enhet, sa Netanyahu.

Han har ikke snakket med Herzog i det siste, sa han, og gjentok at landet trenger en bred regjering.

Selv om de to var erkerivaler i valgkampen i mai, var det allerede da mange kommentatorer som spekulerte i om de to kunne komme til å ende opp med å regjere sammen, for å klare å oppnå en styringsdyktig koalisjon. Netanyahus nåværende koalisjon har bare et knappest mulig flertall i Knesset, med 61 av 120 mandater. Dersom Zionist Union skulle gå inn med sine 24 mandater, ville regjeringens situasjon være helt annerledes.

Men Herzog tok ikke imot tilbudet. Han avviste forslaget overfor pressen samme kveld.

– Jeg advarte for flere måneder siden om en tredje intifada. Han har mistet kontrollen over Israels borgeres sikkerhet, og derfor bør han levere tilbake nøklene [til statsministerkontoret], sa Herzog, ifølge Times of Israels liveblog.

Samme dag som pressekonferansen var det fire knivterrorangrep mot israelske jøder, og voldelige opptøyer en rekke steder i Israel og på Vestbredden.

 

Les også:

Vil montere kameraer langs alle veier på Vestbredden

Vil reagere sterkere mot steinkastere

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart