Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

FN-ansatt: – Måtte Allah tilgi steinkasterne

Bil som ble kastet steiner på 20. september 2015. (Illustrasjonsfoto: Privat via Times of Israel)
Lederen for en av FNs organisasjoner i de palestinske områdene ble alvorlig skadet i steinkasterangrep fredag. Men han kommer ikke med noen fordømmelse av angrepet.

Mounir Kleibo, som er leder for FN-organisasjonen ILO (International Labor Organisation) i de palestinsk-kontrollerte områdene, ble alvorlig skadet i kjeven under et steinkasterangrep fredag. Bilen til Kleibo ble bombardert med steiner langs veien i Øst-Jerusalem, og Kleibo ble skadet i kjeven, ifølge Times of Israel.

Etter angrepet har Kleibo ikke gått ut med noen fordømmelse. I stedet skriver han på Facebook fra sykehussengen på Hadassah-sykehuset i Jerusalem: ”Måtte Allah tilgi dem som kastet steiner i kveld.”

Ifølge det hebraiske nettstedet NRG har Kleibos Facebook-profil båret preg av å være sterkt pro-palestinsk, til tross for stillingen hans i FN. På den tiden da steinkasterangrepet skjedde, var forsidebildet på Facebook-profilen et bilde av al-Aqsa moskeen på Tempelhøyden i Gamlebyen i Jerusalem. Profilbildet hans var teksten ”Shuhada” (martyrdom) på svart bakgrunn. I en av sine tidligere poster uttrykte FN-representanten at han ”sørger over martyrene”. Flere endringer er gjort på Facebook-profilen etter at denne saken ble kjent.

FNs koordinator for utviklingsarbeid og humanitær hjelp i ”de okkuperte palestinske områdene”, Robert Piper, fordømmer angrepet på ”et tydelig merket FN-kjøretøy langs vei nummer 50 i Øst-Jerusalem, der en av FNs seniorrepresentanter ble alvorlig skadet”.

En kilde i det israelske utenriksdepartementet sier til NRG at det er ”beklagelig at ikke FN tydelig fordømmer alle palestinske steinkastere”, og at ”det er enda mer beklagelig at en FN-representant som selv har vært offer for en slik handling, fortsetter med å hylle den på Facebook-profilen sin.”


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart