Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Stormuftien av Jerusalem: – Det har aldri vært noe jødisk tempel på Tempelhøyden

Stormufti Mohammed Hussein benektet jødenes historie på Tempelhøyden da han ble intervjuet av Channel 2 i oktober 2015. (Foto: Skjermdump fra Channel 2 via Times of Israel)
Jerusalems øverste muslimske leder påstår at det har stått en moské på Tempelhøyden ”siden verdens skapelse”.

De palestinske lederne som for tiden oppildner til knivangrep og annen terror mot israelske jøder, motiverer angriperne ved å spre et rykte om at Israel vil ta full kontroll over Tempelhøyden, rive al-Aqsa-moskeen og erstatte den muslimske helligdommen med et nytt jødisk tempel. Det er nødvendig med ”forsvarskamp av al-Aqsa-moskeen”, påstås det. Ryktet baserer seg på en hundre år gammel løgnanklage, og bakgrunnen kan du lese om her.

Tempelhøyden i Gamlebyen i Jerusalem holdes som kjent hellig av både jøder og muslimer. Jøder har i dag adgang til å besøke plassen innenfor gitte tidspunkter, men de har ikke mulighet for å be eller holde gudstjeneste der. Netanyahu gjentar til stadighet at israelske myndigheter ikke har noen planer om å forandre status quo.

 

Stormuftien reviderer Jerusalems historie

En viktig bestanddel i løgnen om den jødiske trusselen mot al-Aqsa-moskeen handler om å innbille folk at jødene ikke har noen reell historisk tilknytning til plassen, men at de ganske enkelt forsøker å overta en historisk muslimsk helligdom.

Stormuftien av Jerusalem, Sheikh Muhammad Ahmad Hussein, gjør sin del av innsatsen for å opprettholde dette bildet. Søndag påsto han i et intervju med den israelske tv-kanalen Channel 2 at det aldri har eksistert noe jødisk tempel på Tempelhøyden.

– Al-Aqsa-moskeen har vært en islamsk moské siden verden ble skapt. Den har aldri vært noe annet enn en moské, hevdet han, ifølge Jerusalem Post.
Stormuftien er den øverste religiøse lederen i et sunnimuslimsk samfunn, og han har makt til å utstede fatwaer (domsavsigelser etter islamsk lov). Sheikh Muhammad Ahmad Hussein ble utnevnt til stormufti av Jerusalem i 2006 av de palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas.

 

– Grunnleggende i PAs ideologi

Itamar Marcus, som er direktør for organisasjonen Palestinian Media Watch (PMW), sier til Jerusalem Post at Husseins uttalelser gjenspeiler palestinske lederes forsøk på å fornekte de jødiske røttene i regionen.

– Stormuftiens historierevisjon er ikke ny, og den er grunnleggende i de palestinske myndighetenes ideologi, sier Marcus.

– PAs fornektelse av jødisk historie i Israels land er grunnlaget for PAs fornektelse av Israels rett til å eksistere. En av de sentrale komponentene i PAs historierevisjon er å benekte at det var et tempel i Jerusalem, og dette kommer fra toppen i PA, forteller han.

Marcus opplyser at stormuftien har uttrykt det samme flere ganger tidligere, blant annet i 2010, da han sa: ”Det var aldri noe tempel i noen periode, ei heller var det på noe tidspunkt noe gudsdyrkelsessted for jøder eller andre på al-Aqsa-moskeens sted.”

Her kan du lese en mengde uttalelser av stormufti Hussein, dokumentert av PMW.

Marcus påpeker at også Mahmoud Abbas mange ganger har kommet med uttalelser som bygger opp under den samme historieforfalskende påstanden. Mahmoud Abbas har omtalt jødisk-israelsk historie i Jerusalem som ”illusjoner og legender” og ”forførende myter”. Svært mange ganger har han omtalt de tidligere jødiske templene som ”det angivelige tempelet”.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart