Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Stormufti Mohammed Hussein benektet jødenes historie på Tempelhøyden da han ble intervjuet av Channel 2 i oktober 2015. (Foto: Skjermdump fra Channel 2 via Times of Israel)

Stormuftien av Jerusalem: – Det har aldri vært noe jødisk tempel på Tempelhøyden

Jerusalems øverste muslimske leder påstår at det har stått en moské på Tempelhøyden ”siden verdens skapelse”.

LO har nettopp bekreftet at de vil utslette Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

De palestinske lederne som for tiden oppildner til knivangrep og annen terror mot israelske jøder, motiverer angriperne ved å spre et rykte om at Israel vil ta full kontroll over Tempelhøyden, rive al-Aqsa-moskeen og erstatte den muslimske helligdommen med et nytt jødisk tempel. Det er nødvendig med ”forsvarskamp av al-Aqsa-moskeen”, påstås det. Ryktet baserer seg på en hundre år gammel løgnanklage, og bakgrunnen kan du lese om her.

Tempelhøyden i Gamlebyen i Jerusalem holdes som kjent hellig av både jøder og muslimer. Jøder har i dag adgang til å besøke plassen innenfor gitte tidspunkter, men de har ikke mulighet for å be eller holde gudstjeneste der. Netanyahu gjentar til stadighet at israelske myndigheter ikke har noen planer om å forandre status quo.

 

Stormuftien reviderer Jerusalems historie

En viktig bestanddel i løgnen om den jødiske trusselen mot al-Aqsa-moskeen handler om å innbille folk at jødene ikke har noen reell historisk tilknytning til plassen, men at de ganske enkelt forsøker å overta en historisk muslimsk helligdom.

Stormuftien av Jerusalem, Sheikh Muhammad Ahmad Hussein, gjør sin del av innsatsen for å opprettholde dette bildet. Søndag påsto han i et intervju med den israelske tv-kanalen Channel 2 at det aldri har eksistert noe jødisk tempel på Tempelhøyden.

– Al-Aqsa-moskeen har vært en islamsk moské siden verden ble skapt. Den har aldri vært noe annet enn en moské, hevdet han, ifølge Jerusalem Post.
Stormuftien er den øverste religiøse lederen i et sunnimuslimsk samfunn, og han har makt til å utstede fatwaer (domsavsigelser etter islamsk lov). Sheikh Muhammad Ahmad Hussein ble utnevnt til stormufti av Jerusalem i 2006 av de palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas.

 

– Grunnleggende i PAs ideologi

Itamar Marcus, som er direktør for organisasjonen Palestinian Media Watch (PMW), sier til Jerusalem Post at Husseins uttalelser gjenspeiler palestinske lederes forsøk på å fornekte de jødiske røttene i regionen.

– Stormuftiens historierevisjon er ikke ny, og den er grunnleggende i de palestinske myndighetenes ideologi, sier Marcus.

– PAs fornektelse av jødisk historie i Israels land er grunnlaget for PAs fornektelse av Israels rett til å eksistere. En av de sentrale komponentene i PAs historierevisjon er å benekte at det var et tempel i Jerusalem, og dette kommer fra toppen i PA, forteller han.

Marcus opplyser at stormuftien har uttrykt det samme flere ganger tidligere, blant annet i 2010, da han sa: ”Det var aldri noe tempel i noen periode, ei heller var det på noe tidspunkt noe gudsdyrkelsessted for jøder eller andre på al-Aqsa-moskeens sted.”

Her kan du lese en mengde uttalelser av stormufti Hussein, dokumentert av PMW.

Marcus påpeker at også Mahmoud Abbas mange ganger har kommet med uttalelser som bygger opp under den samme historieforfalskende påstanden. Mahmoud Abbas har omtalt jødisk-israelsk historie i Jerusalem som ”illusjoner og legender” og ”forførende myter”. Svært mange ganger har han omtalt de tidligere jødiske templene som ”det angivelige tempelet”.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart