Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Knivangrep i Jenin lørdag

Kontrollposten ved Jenin der det ble begått terrorangrep både denne og forrige lørdag. (Foto: Det israelske forsvarsdepartementet)
Kontrollposten ved Jenin der det ble begått terrorangrep både denne og forrige lørdag. (Foto: Det israelske forsvarsdepartementet)
Over 60 lignende angrep er blitt begått i oktober. Terrorister som blir drept mens de angriper, hedres med offentlige begravelser av de palestinske selvstyremyndighetene.

Lørdag løp en palestiner med kniv rett mot en israelsk soldat ved en kontrollpost nord på Vestbredden, mellom Jenin og den israelske byen Afula. Gjerningsmannen ble beordret til å stoppe, og da han ikke adlød, ble han skutt og drept av sikkerhetsstyrkene, ifølge Ynetnews.com. Ifølge palestinske helsearbeidere var gjerningsmannen 18 år gammel. For akkurat en uke siden ble det også begått knivangrep ved den samme kontrollposten. Da utga en 16 år gammel palestiner seg for å være godteriselger, før han forsøkte å knivstikke israelske sikkerhetsvakter. Også han ble skutt og drept før han rakk å skade noen.

 

Knivangrep på Vestbredden fredag

Fredag forsøkte to palestinske menn å knivstikke en gruppe grensepolitibetjenter ved Tapuah-krysset mellom Ramallah og Nablus på Vestbredden. Gjerningsmennene ble skutt av politiet før de rakk å skade noen. Den ene av angriperne døde, den andre ble kritisk skadet. Angriperne kom kjørende på motorsykkel. Da de gikk av motorsykkelen, trakk de kniv og gikk mot grensepolitiet, skriver Times of Israel.

Grensepolitikvinnen som skjøt de to angriperne er intervjuet av flere aviser. Hun er en jødisk immigrant fra Frankrike.

– Jeg gjorde bare min del. Jeg kom til Israel for å være med og beskytte landet, sier hun.

– Jeg forsto at hvis jeg nølte i ett sekund, ville kollegaen ved siden av meg ikke lenger være i live, forteller hun ifølge Ynetnews.com.

 

Knivangrep i Jerusalem fredag

For første gang siden 17. oktober ble det begått knivangrep i Jerusalem fredag. To israelere ble skadet da en 23 år gammel palestiner fra Øst-Jerusalem gikk til angrep i nærheten av trikkestasjonen på Ammunition Hill. En mann i 20-årene ble moderat skadet av knivstikk. En annen person ble truffet av skudd fra grensepolitiet da de forsøkte å uskadeliggjøre gjerningsmannen. Angriperen ble skutt og er kritisk skadet.

 

Ti drept – terrorister får offentlige begravelser

I løpet av oktober er til sammen mer enn 60 angrep blitt gjennomført av palestinere mot israelske soldater og sivile borgere. De fleste angrepene har vært knivangrep, det har også vært noen skyteangrep og påkjørsler. Her kan du se oversikt over angrepene fram til torsdag 29. oktober. Ti israelere har blitt drept på en måned. Det siste drapsofferet er 76 år gamle Richard Lakin.

Kroppene til fem av angriperne som er blitt drept av israelske styrker mens de utførte ugjerningene sine, ble utlevert til familiene fredag. De palestinske selvstyremyndighetene hedrer i helgen terroristene med offisielle begravelser.

Da kroppene ble utlevert fredag, tok flere tusen palestinere til gatene rundt de palestinske selvstyremyndighetenes hovedkvarter i Hebron for å ta imot dem i en offentlig arrangert seremoni.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart