Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hyller og fornekter knivangrep samtidig

Skjermdump fra Fatahs Faceboo-side, via PMW.
Skjermdump fra Fatahs Facebook-side, via PMW.
Mahmoud Abbas’ organisasjon Fatah publiserte dette bildet for en uke siden. ”Vi skal seire eller dø”, er teksten. Samtidig anklages Israel av palestinske myndigheter for å fabrikkere historiene om knivangrep.

Bildet av en maskert palestiner som gjør seierstegn med fingrene mens han løfter en kniv ble publisert på Fatahs offisielle Facebook-side 23. oktober, ifølge Palestinian Media Watch. Det føyer seg inn i rekken av kontinuerlig hyllest av terrorangrep mot israelere, og oppfordringer til knivangrep.

Noen dager senere hyllet Fatah en av den senere tidens knivstikkere. 26. oktober skrev de på den samme Facebook-siden: ”Den palestinske nasjonale frigjøringsbevegelsen Fatah eskorterer sin martyrsønn til hans bryllup. Raed Saket Abd Al-Rahman Jaradat som utførte knivstikkingsoperasjonen ved Beit Einun-krysset”.

 

Skjermdump fra Fatahs Faceboo-side, via PMW.
Skjermdump fra Fatahs Facebook-side, via PMW.

 

29. oktober postet Fatah et bilde av omslaget til en nazistisk barnebok, som forteller at du aldri må stole på en rev eller en jøde. Den antisemittiske boken kom først ut i Tyskland i 1936. Teksten lyder: ”Ikke stol på en rev på engen sin, og ikke stol på en jødes ed.”

 

Skjermdump fra Fatahs Faceboo-side, via PMW.
Skjermdump fra Fatahs Facebook-side, via PMW.

 

Samtidig som knivangrep hylles og angripere gis heltestatus av blant andre Fatah, føres det også en palestinsk kampanje for å fremme en løgn om at Israel fabrikkerer knivangrep for å få en unnskyldning til å drepe ”uskyldige” palestinere, ifølge PMW. Denne løgnen fremmes både gjennom karikaturtegninger, offentlige pressemeldinger, uttalelser fra ledere og omskriving av faktiske hendelser i nyhetsbildet. Denne karikaturtegningen sto på trykk i de palestinske selvstyremyndighetenes egen avis Al-Hayat Al-Jadida 26. oktober:

 

Faksimile fra al-Hayat al-Jadida 26. oktober, gjengitt via PMW.
Faksimile fra al-Hayat al-Jadida 26. oktober, gjengitt via PMW.

 

Tegningen viser en religiøs jøde som planter en kniv på en liten palestinsk gutt mens han rir på ryggen til en israelsk soldat.

Det palestinske informasjonsdepartementet sendte tidligere i oktober ut en pressemelding der de påsto at Israel finner på historier om palestinske angrep, når palestinerne i realiteten er ofre. Al-Hayat Al-Jadida gjenga dette 10. oktober.

Saeb Erekat, som er tidligere palestinsk forhandlingsleder, generalsekretær for PLOs styringskomité og medlem av Fatahs sentralkomité, hevdet i den samme avisen 26. oktober at Israel ”gjennomfører henrettelser i felten”.

En av de palestinske angriperne som har blitt framstilt som et uskyldig offer er 17 år gamle Dania Arshid. Søndag 25. oktober løp hun mot israelske grensepolitimenn med kniv i hendene ved Patriarkenes grav i Hebron. Hun ble skutt og drept da hun nektet å etterkomme ordre om å stanse, ifølge IDF. Al-Hayat Al-Jadida skrev i stedet at ”okkupasjonsmakten henrettet studenten Dania Arshid”. Avisen påsto at israelske soldater hadde beordret henne til å ta en kniv ut av vesken sin, og at ”hun sa nei fordi hun ikke hadde noen kniv hun kunne ta ut, og da ble hun skutt”.

Mer dokumentasjon og flere eksempler finner du hos PMW.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart