Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Abbas kaller hele Israel ”okkupert land”

Abbas omtaler hele Israel som okkupert palestinsk område, (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube)
Når de palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas snakker om ”den israelske okkupasjonen”, snakker han ikke bare om Vestbredden og Gaza.

I en tale til FNs Menneskerettighetsråd i Geneve 28. oktober gjorde Mahmoud Abbas det klart at det ikke bare er landområdene innenfor 1967-linjene han ser på som okkupert land. I talen omtalte Abbas faktisk hele staten Israel som ”okkupert palestinsk land”. Okkupasjonen startet nemlig ikke i 1967 ifølge Abbas, men i 1948 – da staten Israel ble opprettet, og Vestbredden var okkupert av Jordan og Gaza av Egypt.

I talen uttalte Abbas:

– Herr president, mine damer og herrer, har dere ikke lurt på hvor lenge denne trenerte okkupasjonen av vårt land skal vare? Etter 67 år, hvor lenge? Tror dere dette kan vedvare, og at dette er til gode for det palestinske folk?

Det er 67 år siden Israel ble opprettet. Altså er det hele den jødiske statens historie Abbas sikter til når han snakker om ”okkupasjonen”. På et senere punkt i talen bekreftet Abbas på nytt at det var dette han mente, da han kom med en kraftig demonisering av Israel:

– De hellige stedene som har blitt vanhelliget annethvert sekund om og om igjen i sju tiår nå, under en okkupasjon som ikke slutter med å drepe, torturere, plyndre og fengsle…

Palestinian Media Watch har publisert utdragene av talen, med engelsk teksting. Videoen kan du se i bunnen av denne artikkelen. PMW påpeker at setningen om at okkupasjonen har vart i 67 år er kuttet fra fra den skriftlige transkripsjonen av talen som det palestinske nyhetsbyrået Wafa har sendt ut, både i den engelske og den arabiske versjonen.

Oppfatningen av at hele Israel er okkupert land gjentas til stadighet av både palestinske myndigheter og Abbas’ parti Fatah, ikke minst på Facebook. Her er noen eksempler fra de siste dagene:

 

Skjermdump fra Facebook via PMW.
Skjermdump fra Facebook via PMW.

 

”God morgen, stranden til okkuperte Ashkelon”, er teksten på dette bildet, som ble publisert på den offisielle Facebook-siden til de palestinske selvstyremyndighetenes sikkerhetsstyrker 27. oktober.

 

Skjermdump fra Facebook via PMW.
Skjermdump fra Facebook via PMW.

 

”God kveld, okkuperte Haifa by”, er teksten på dette bildet, publisert på den samme Facebook-siden 25. oktober.

 

Skjermdump fra Facebook via PMW.
Skjermdump fra Facebook via PMW.

 

”Jeg elsker oliventrærnes hjemland, fra bokstaven P til bokstaven A”, er teksten på denne kartillustrasjonen som inkluderer hele Israel. Dette ble publisert på Fatahs offisielle Facebook-side 25. oktober.

 

Skjermdump fra Facebook via PMW.
Skjermdump fra Facebook via PMW.

 

29. oktober ble den samme erklæringen publisert på den samme Facebook-siden sammen med dette bildet, som viser al-Aqsa moskeen på Tempelhøyden i Jerusalem, en palestinsk kvinne og et kart der hele Israel er inkludert.

 

PMW har tidligere dokumentert en lang rekke andre eksempler på hvordan palestinske ledere og Abbas’ parti Fatah omtaler hele Israel som ”Palestina”. Her er noen av eksemplene som MIFF tidligere har omtalt:

”Dette er landområdet til en palestinsk stat”, skrev Fatah over et kart av Israel i 2014.

På Israels nasjonaldag i år, dagen palestinerne omtaler som ”katastrofen”, skrev Fatah på Facebook: ”Fra havet til elven er det vårt. Vi vender tilbake, vi vender tilbake.”

Også på barne-tv læres det samme budskapet bort til palestinske barn.

På PA TV har barna fått se kart der Israel allerede er fjernet, fordi Palestina er ”udelelig”.

 

Her er videoen med Abbas’ uttalelser i FNs Menneskerettighetsråd:

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart