NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Abbas omtaler hele Israel som okkupert palestinsk område, (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube)

Abbas kaller hele Israel ”okkupert land”

Når de palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas snakker om ”den israelske okkupasjonen”, snakker han ikke bare om Vestbredden og Gaza.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

I en tale til FNs Menneskerettighetsråd i Geneve 28. oktober gjorde Mahmoud Abbas det klart at det ikke bare er landområdene innenfor 1967-linjene han ser på som okkupert land. I talen omtalte Abbas faktisk hele staten Israel som ”okkupert palestinsk land”. Okkupasjonen startet nemlig ikke i 1967 ifølge Abbas, men i 1948 – da staten Israel ble opprettet, og Vestbredden var okkupert av Jordan og Gaza av Egypt.

I talen uttalte Abbas:

– Herr president, mine damer og herrer, har dere ikke lurt på hvor lenge denne trenerte okkupasjonen av vårt land skal vare? Etter 67 år, hvor lenge? Tror dere dette kan vedvare, og at dette er til gode for det palestinske folk?

Det er 67 år siden Israel ble opprettet. Altså er det hele den jødiske statens historie Abbas sikter til når han snakker om ”okkupasjonen”. På et senere punkt i talen bekreftet Abbas på nytt at det var dette han mente, da han kom med en kraftig demonisering av Israel:

– De hellige stedene som har blitt vanhelliget annethvert sekund om og om igjen i sju tiår nå, under en okkupasjon som ikke slutter med å drepe, torturere, plyndre og fengsle…

Palestinian Media Watch har publisert utdragene av talen, med engelsk teksting. Videoen kan du se i bunnen av denne artikkelen. PMW påpeker at setningen om at okkupasjonen har vart i 67 år er kuttet fra fra den skriftlige transkripsjonen av talen som det palestinske nyhetsbyrået Wafa har sendt ut, både i den engelske og den arabiske versjonen.

Oppfatningen av at hele Israel er okkupert land gjentas til stadighet av både palestinske myndigheter og Abbas’ parti Fatah, ikke minst på Facebook. Her er noen eksempler fra de siste dagene:

 

Skjermdump fra Facebook via PMW.
Skjermdump fra Facebook via PMW.

 

”God morgen, stranden til okkuperte Ashkelon”, er teksten på dette bildet, som ble publisert på den offisielle Facebook-siden til de palestinske selvstyremyndighetenes sikkerhetsstyrker 27. oktober.

 

Skjermdump fra Facebook via PMW.
Skjermdump fra Facebook via PMW.

 

”God kveld, okkuperte Haifa by”, er teksten på dette bildet, publisert på den samme Facebook-siden 25. oktober.

 

Skjermdump fra Facebook via PMW.
Skjermdump fra Facebook via PMW.

 

”Jeg elsker oliventrærnes hjemland, fra bokstaven P til bokstaven A”, er teksten på denne kartillustrasjonen som inkluderer hele Israel. Dette ble publisert på Fatahs offisielle Facebook-side 25. oktober.

 

Skjermdump fra Facebook via PMW.
Skjermdump fra Facebook via PMW.

 

29. oktober ble den samme erklæringen publisert på den samme Facebook-siden sammen med dette bildet, som viser al-Aqsa moskeen på Tempelhøyden i Jerusalem, en palestinsk kvinne og et kart der hele Israel er inkludert.

 

PMW har tidligere dokumentert en lang rekke andre eksempler på hvordan palestinske ledere og Abbas’ parti Fatah omtaler hele Israel som ”Palestina”. Her er noen av eksemplene som MIFF tidligere har omtalt:

”Dette er landområdet til en palestinsk stat”, skrev Fatah over et kart av Israel i 2014.

På Israels nasjonaldag i år, dagen palestinerne omtaler som ”katastrofen”, skrev Fatah på Facebook: ”Fra havet til elven er det vårt. Vi vender tilbake, vi vender tilbake.”

Også på barne-tv læres det samme budskapet bort til palestinske barn.

På PA TV har barna fått se kart der Israel allerede er fjernet, fordi Palestina er ”udelelig”.

 

Her er videoen med Abbas’ uttalelser i FNs Menneskerettighetsråd:

 

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart