Den amerikanske Kongressen. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Den amerikanske Kongressen. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Amerikansk fordømmelse av palestinsk terrorhyllest

De palestinske selvstyremyndighetene fordømmes for anti-israelsk oppvigleri i ny amerikansk resolusjon. Når vil det norske Stortinget gjøre det samme?

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Representantenes Hus i den amerikanske Kongressen har enstemmig vedtatt en resolusjon som fordømmer de palestinske selvstyremyndighetene for å sende et farlig budskap om at voldelige angrep mot israelere er akseptabelt.

Det er Republikanernes representant Ileana Ros-Lehtinen, som er leder av Husets underkomité for Midtøsten og Nord-Afrika, og Demokratenes representant Ted Deutch, som har fremmet resolusjonsforslaget. Samtlige representanter fra begge partier stilte seg bak resolusjonen da den ble vedtatt mandag 2. november.

 

Gir palestinske ledere direkte ansvar

– Huset har sendt et klart budskap til det palestinske lederskapet om at dets anti-israelske oppvigleri, som har forårsaket så mye av den senere tidens spenninger, vold og terror, ikke lenger vil bli tolerert, sa Ros-Lehtinen i en uttalelse etter avstemningen, ifølge nyhetsbyrået JTA.

– Det bør ikke være noen tvil om at de palestinske selvstyremyndighetene slår an tonen med sitt oppvigleri, og at dette har resultert i den senere tidens bølge av angrep mot uskyldige israelske sivile, fortsatte hun.

Deutch uttalte at terrorbølgen er ”et direkte resultat av oppvigleri fra palestinske ledere som anklager Israel for å forandre status quo på Tempelhøyden”.

– Disse falske anklagene sender et farlig budskap om at vold og terror er akseptabelt og til og med kan rettferdiggjøres. Det er på høy tid at president Abbas står opp og fordømmer alle voldshandlinger, i stedet for å oppmuntre til vold gjennom å glorifisere terrorister og lære barn å se på israelere som dyr, sa Deutch.

 

– Brudd på Oslo II

I resolusjonen vises det til at Oslo II-avtalen forbyr partene i konflikten å drive fiendtlig propaganda og oppvigleri til vold mot hverandre. Deretter påpekes det at president Mahmoud Abbas og de palestinske selvstyremyndighetene bryter med dette på en rekke måter. Abbas beskriver til stadighet palestinske terrorister som helter. Fatahs væpnede avdeling truer offentlig med å kidnappe israelske soldater og avfyre raketter mot Israel. Myndighetene utbetaler månedlige lønninger til familiene til fengslede terrorister. Abbas har hevdet at jødene ikke har noen rett på Jerusalem, og at Israel konspirerer for å rive al-Aqsa moskeen og bygge et nytt jødisk tempel. Det vises til en rekke konkrete eksempler på hvordan hele Israel framstilles som okkupert palestinsk land i PA-propaganda, og hvordan flere ledere innen PA hyller og oppmuntrer til terrorhandlinger mot jødiske israelere.

Her kan du lese hele resolusjonsteksten.

Resolusjonen sier at Representantenes Hus ”uttrykker sterk fordømmelse av anti-israelsk og antisemittisk oppvigleri fra de palestinske selvstyremyndighetene, som noe diametralt motsatt av å arbeide for fred”, og at representantene ”oppfordrer president Abbas og de palestinske selvstyremyndighetenes ledere til å avslutte alt offentlig oppvigleri og bruke sin innflytelse til å motvirke anti-israelsk og antisemittisk oppvigleri i det sivile palestinske samfunnet”. De ber også det amerikanske utenriksdepartementet om å kontinuerlig overvåke og publisere informasjon om alt offentlig oppvigleri som gjøres av de palestinske selvstyremyndighetene mot jøder og mot staten Israel.

 

Konfronterer PA i brev

Fredag underskrev et overveldende flertall på 369 av de 435 representantene et brev til de palestinske selvstyremyndighetene, der de konfronterte PA med deres ansvar for terrorbølgen. Her kan du lese hele brevteksten.

De 369 parlamentarikerne skriver:

”Uttalelser fra dere, andre politikere, religiøse ledere og offisielle PA-medier har uten tvil bidratt til å oppildne den nåværende situasjonen. Falske anklager om forandringer av status quo på Tempelhøyden, eller om at Israel skulle ha henrettet en angriper som i realiteten ligger på et israelsk sykehus til behandling, bare oppmuntrer til mer terror. Den frastøtende og dødelige retorikken, inkludert oppfordringer til knivangrep på israelere, må ta slutt.”

”Tiden er inne for at de palestinske selvstyremyndighetene tar konkrete skritt for å unngå at voldsbruken fortsetter”, utfordrer brevskriverne.

”Dette begynner med en å vedvarende ta offentlig og offisielt avstand fra disse angrepene, slutte med det uakseptable oppvigleriet til vold som springer ut fra PA-ledere og institusjoner, fortsette det viktige sikkerhetssamarbeidet med Israel og å akseptere å gjenoppta fredsforhandlingene uten forhåndsbetingelser”, fortsetter de.

”Tiden er inne for å vise ansvarlig og bærekraftig lederskap”, utfordrer de til slutt.

 

Vil Norge komme etter?

Når skal vi få se norske politikere i Storting og regjering stå opp med lignende uttalelser, og konfrontere PA i lignende brev?

I februar 2014 formidlet MIFF til utenriksdepartementet hvilke ni sentrale forventninger vi har til en regjering som selv har sagt at den vil ha en ”balansert holdning til Midtøsten-konflikten». MIFF forventer blant annet at det norske utenriksdepartementet fordømmer PAs indoktrinering til hat og hyllest av drap på sivile i skole og myndighetsstyrte medier. MIFF forventer også at regjeringen legger press på PA til å avvikle deres skalerte belønningssystem for dømte terrorister.

Nå har amerikanske folkevalgte gått lenger i å innfri på disse to punktene enn det vi har sett i norsk politikk hittil.

Vi var glade for å nylig høre Norges nye ambassadør til Israel, Jon Hanssen-Bauer, være klar i sin tale om at ”de verdiene Israel er bygget på, er de samme verdiene som Norge er bygget på”. Denne erkjennelsen forplikter til å stå sammen med Israel i krigen mot terror, også ved å konfrontere de palestinske myndighetene med deres ansvar.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart