Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Kunne denne steinkastende dukken blitt en populær gave til barna?

4.000 slike steinkastende dukker ble forsøkt importert ulovlig til Vestbredden. (Foto: Skjermdump av video fra det israelske tollvesenet, via Israel Hayom)
4.000 slike steinkastende dukker ble forsøkt importert ulovlig til Vestbredden. (Foto: Skjermdump av video fra det israelske tollvesenet, via Israel Hayom)
Det israelske tollvesenet stanset en forsendelse av maskerte dukker med steiner i hendene.

Tirsdag oppdaget det israelske tollvesenet containere med 4.000 dukker i havnen i Haifa. Dukkene var på vei til de palestinske selvstyreområdene på Vestbredden. Men i motsetning til andre barneleker hadde disse dukkene et blodig budskap. Den høyre hånden på hver av dukkene er løftet, og i hånden holder dukken en stein. Hodet er maskert. Kroppen er ikledd det palestinske flaggets farger og påskrevet teksten: ”Jerusalem er vår. Jerusalem, her kommer vi.” Tollmyndighetene har konfiskert forsendelsen, fordi innholdet er egnet til å oppildne til vold.

Dukkene ble sendt fra De forente arabiske emirater. De var ikke klarert for import. Flere andre varer som ikke var oppgitt i tollpapirene, ble også funnet i den samme lasten.

– Vår daglige innsats for å stanse ulovlige forsendelser til Israel vil fortsette. Vi vil ha særlig fokus på å hindre innføring av våpen og produkter til bruk i oppildning til vold, særlig i lys av den siste tidens hendelser i regionen, sier lederen for tollstasjonen i Haifa, Yaacov Yahav, til Israel Hayom.

Fra 13. september og fram til dagen da dukkene ble funnet, var det blitt begått 89 knivangrep, 32 skyteangrep og 14 påkjørsler med bil i terrorbølgen mot israelere. 22 uskyldige er drept og 215 skadet. Opptøyer med steinkasting har forekommet så godt som daglig i hele denne perioden.

I sin ferske bok skriver TV2-journalisten Fredrik Græsvik: “Alle palestinske mødre og fedres mareritt var at sønnene deres skulle havne i sammenstøt med de israelske soldatene. Gjennom alle de årene jeg har dekket denne konflikten, har jeg aldri  hørt noen si at de vil at barna skal kaste stein mot soldatene.” Dukkefunnet til det israelske tollvesenet stiller påstanden i et enda mer underlig lys. Les MIFFs faktasjekk på Græsviks bok.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart