Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Lytt til Palestinian Media Watch før dere møter palestinske ledere!

Den australske parlamentarikeren Glenn Sterle (Foto: Facebook)
Den australske parlamentarikeren Glenn Sterle (Foto: Facebook)
Den australske parlamentarikeren Glenn Sterle har en klar melding til andre politikere etter å ha besøkt Israel og de palestinske selvstyremyndighetene.

En gruppe britiske og australske parlamentarikere var nylig på besøk i Israel og det palestinske selvstyreområdet. I Jerusalem var de til stede på en presentasjon hos Palestinian Media Watch. Direktør Itamar Marcus dokumenterte blant annet de palestinske selvstyremyndighetenes praksis med å hedre og glorifisere terrorister som har drept israelske sivile.

De britiske og australske politikerne møtte senere den palestinske statsministeren Rami Hamdallah og den palestinske utdanningsministeren Sabri Saidam i Ramallah.

På møtet fikk de palestinske lederne spørsmål om årsaken til at skoler og sportsarrangement blir oppkalt etter terrorister, hvorfor det palestinske utdanningssystemet lærer opp palestinske barn og ungdommer til å hate israelere og jøder og hvorfor palestinere som støtter fredsinitiativ gjennom sport, blir stemplet som forrædere.

Rami Hamdallah benektet at noen av deres skoler er oppkalt etter terrorister, til tross for at PMW har dokumentert dette.

– Han forsvarte til og med praksisen med å hedre selvmordsterrorister, fortalte den australske parlamentarikeren Glenn Sterle fra Arbeiderpartiet til Jerusalem Post i en artikkel publisert 15. desember.

Hamdallah innvendte til delegasjonen at de måtte «sjekke informasjon sin».

I stedet for å innrømme og beklage feil, gikk den palestinske statsministeren til angrep og påsto at Israel hedrer deres «terrorister» ved å oppkalle gater, bygninger og flyplasser etter dem. Ifølge den palestinske statsministeren var Ben-Gurion, Sharon og Meir eksempler på slike «terrorister» som hadde drept palestinere.

– På et tidspunkt ble Hamdallah litt opphisset da møtedeltakerne fortsatte å spørre om sportsarrangement som glorifiserer terrorister og om det palestinske utdanningssystemet, fortalte Sterle.

Den australske parlamentarikeren poengterte at alle delegatene hele tiden hadde opptrådt respektfulle og høflige da de stilte spørsmål til den palestinske statsministeren.

Den palestinske utdanningsministeren Sabri Saidam fikk de samme spørsmålene, og ga de samme svarene som statsministeren.

I et intervju med det australske nyhetsbyrået SBS publisert 16. desember sa utdanningsminister Saidam at han hadde forventet å diskutere utdanning, men ble overrasket over de besøkende politikernes «tøffe, uforskammede og direkte spørsmål» om det palestinske utdanningssystemet. Saidam påsto at både de australske og britiske parlamentsmedlemmene stilte støtende spørsmål.

Palestinian Media Watch har gjennom den pågående terrorbølgen kontinuerlig publisert dokumentasjon som viser at både PA og Fatah, det politiske partiet til president Mahmoud Abbas, glorifiserer terror og oppmuntrer til vold mot israelere.

Også den svenske parlamentarikeren Kent Ekeroth fra partiet Sverigedemokratene brukte dokumentasjon fra PMW da han motbeviste utenriksminister Margot Wallström påstand under en debatt i Riksdagen 4. desember 2015.

Wallström sa: «Jeg konstaterer at president Abbas har gjort det til sin livsoppgave å erstatte voldens vei med diplomatisk kamp for å nå en slutt på den israelske okkupasjonen av Palestina».

Kent Ekeroths svarte ved å holde opp utskrifter fra PMWs dokumentasjon mens han sa:

«Her kommer Wallström og sier at … men jeg har hørt at han tar avstand. Ikke en eneste gang de to siste månedene – med over 20 døde israelere – har han [Mahmoud Abbas] tatt avstand. På Fatahs offisielle Facebook, offisielle Facebook, så finnes det her et bilde med en kniv i ryggen på en jøde der det står: Her er Jerusalem – pass deg! På Fatahs offisielle Twitter-konto… ja, det her er bare noen måneder siden … så er det en palestinsk terrorist som spiller fiolin på en kniv som nå brukes daglig for å angripe jøder. Vi har et annet bilde her, også fra Fatahs Facebook-konto, som altså kontrolleres av Mahmoud Abbas. En bok fra 1936, fra Tyskland, der det står: Stol ikke på en jøde! Dette er altså 29. oktober 2015. Jeg beklager, men det går ikke an å si at Mahmoud Abbas er noen venn av fred. Wallström, med flere, må forstå at Abbas taler to språk; Ett til lettlurte politikere, der han påstår å snakke om fred og et annet til palestinere der han fremmer, glorifiserer og belønner terror.»

Til dette svarer Margot Wallström: «Og hvor du får dine opplysninger fra … det … vet bare gudene.»

Her kan du lese PMWs artikkel om debatten mellom Wallström og Ekeroth.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart