Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Knesset-medlem Haim Jelins bil ble angrepet av steinkastere. (Foto: Privat via Times of Israel)
Knesset-medlem Haim Jelins bil ble angrepet av steinkastere. (Foto: Privat via Times of Israel)

Israelsk sentrumspolitiker steinet da han besøkte pårørende etter terror

Knesset-medlem Haim Jelin fra sentrumspartiet Yesh Atid ble angrepet av steinkastere langs motorveien gjennom Jordan-dalen torsdag.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Haim Jelins bil ble truffet av steiner da den ble angrepet av ukjente gjerningsmenn langs Route 90 i Jordan-dalen torsdag, ifølge Times of Israel. Vinduet i den ene av bakdørene ble knust. Heldigvis kom ingen personer til skade i angrepet.

Like før Jelin ble angrepet, hadde han vært på kondolansebesøk hos familien til terrorofferet Shlomit Krigman, den 24 år gamle kvinnen som ble knivdrept foran en dagligvarebutikk i bosetningen Beit Horon mandag 25. januar. Jelin hadde besøkt familien hennes, som bor i Beit She’an-dalen like nord for Vestbredden. Han var på vei tilbake til sitt hjem i Sør-Israel og tok veien gjennom Jordan-dalen.

– Denne gangen var det en stein og ikke en rakett, kommenterte han etter angrepet. Uttalelsen henspeiler på at Jelin har hjemmet sitt i nærheten av Gaza-grensen.

– Vi må ikke slutte å leve livene våre på grunn av at terrorister kaster steiner, skyter mot oss eller forsøker å knivstikke oss. Vi må fortsette å slå hardt ned på terrorisme med all vår kraft, og omfavne ofrenes familier, men uten å forlate vår diplomatiske agenda, sier Jelin.

 

Mann alvorlig skadet i knivangrep onsdag kveld

Bølgen av terrorangrep mot israelere har fortsatt også de siste dagene. Onsdag kveld ble en 36 år gammel israelsk mann alvorlig skadet i et knivangrep. Angrepet fant sted på en bensinstasjon utenfor bosetningen Givat Ze’ev på Vestbredden nord for Jerusalem. Offeret fikk flere knivstikk i overkroppen og ble i all hast fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem. Terroristen ble overmannet av sivile på stedet da han forsøkte å flykte, og en folkemengde skal ha forsøkt å lynsje ham. Folkemengden ble oppløst av israelske styrker, og gjerningsmannen ble sendt til det israelske Hadassah-sykehuset i Jerusalem med skader fra lynsjeforsøket. Han er 17 år gammel og kommer fra en palestinsk landsby i nærheten av angrepsstedet.

Tidligere på dagen onsdag ble en palestinsk tenåringsgutt fra Nablus arrestert etter at han trakk kniv mot en israelsk soldat på kontrollposten Kalandiya i nærheten av Jerusalem.

Natt til torsdag ble 15 palestinere på Vestbredden arrestert for deltakelse i terrorhandlinger og opptøyer. En av dem, Muhammad Abu Tir, er representant for Hamas i det palestinske parlamentet. I Tulkarem beslagla israelske styrker et maskingevær med et lager av magasiner og ammunisjon samt annet militært utstyr.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart