Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israelsk sentrumspolitiker steinet da han besøkte pårørende etter terror

Knesset-medlem Haim Jelins bil ble angrepet av steinkastere. (Foto: Privat via Times of Israel)
Knesset-medlem Haim Jelins bil ble angrepet av steinkastere. (Foto: Privat via Times of Israel)
Knesset-medlem Haim Jelin fra sentrumspartiet Yesh Atid ble angrepet av steinkastere langs motorveien gjennom Jordan-dalen torsdag.

Haim Jelins bil ble truffet av steiner da den ble angrepet av ukjente gjerningsmenn langs Route 90 i Jordan-dalen torsdag, ifølge Times of Israel. Vinduet i den ene av bakdørene ble knust. Heldigvis kom ingen personer til skade i angrepet.

Like før Jelin ble angrepet, hadde han vært på kondolansebesøk hos familien til terrorofferet Shlomit Krigman, den 24 år gamle kvinnen som ble knivdrept foran en dagligvarebutikk i bosetningen Beit Horon mandag 25. januar. Jelin hadde besøkt familien hennes, som bor i Beit She’an-dalen like nord for Vestbredden. Han var på vei tilbake til sitt hjem i Sør-Israel og tok veien gjennom Jordan-dalen.

– Denne gangen var det en stein og ikke en rakett, kommenterte han etter angrepet. Uttalelsen henspeiler på at Jelin har hjemmet sitt i nærheten av Gaza-grensen.

– Vi må ikke slutte å leve livene våre på grunn av at terrorister kaster steiner, skyter mot oss eller forsøker å knivstikke oss. Vi må fortsette å slå hardt ned på terrorisme med all vår kraft, og omfavne ofrenes familier, men uten å forlate vår diplomatiske agenda, sier Jelin.

 

Mann alvorlig skadet i knivangrep onsdag kveld

Bølgen av terrorangrep mot israelere har fortsatt også de siste dagene. Onsdag kveld ble en 36 år gammel israelsk mann alvorlig skadet i et knivangrep. Angrepet fant sted på en bensinstasjon utenfor bosetningen Givat Ze’ev på Vestbredden nord for Jerusalem. Offeret fikk flere knivstikk i overkroppen og ble i all hast fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem. Terroristen ble overmannet av sivile på stedet da han forsøkte å flykte, og en folkemengde skal ha forsøkt å lynsje ham. Folkemengden ble oppløst av israelske styrker, og gjerningsmannen ble sendt til det israelske Hadassah-sykehuset i Jerusalem med skader fra lynsjeforsøket. Han er 17 år gammel og kommer fra en palestinsk landsby i nærheten av angrepsstedet.

Tidligere på dagen onsdag ble en palestinsk tenåringsgutt fra Nablus arrestert etter at han trakk kniv mot en israelsk soldat på kontrollposten Kalandiya i nærheten av Jerusalem.

Natt til torsdag ble 15 palestinere på Vestbredden arrestert for deltakelse i terrorhandlinger og opptøyer. En av dem, Muhammad Abu Tir, er representant for Hamas i det palestinske parlamentet. I Tulkarem beslagla israelske styrker et maskingevær med et lager av magasiner og ammunisjon samt annet militært utstyr.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart