Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Palestinsk politimann på vakt i Hebron. (Illustrasjonsfoto: Lex Gilll / Flickr.com / CC)
Palestinsk politimann på vakt i Hebron. (Illustrasjonsfoto: Lex Gilll / Flickr.com / CC)

Palestinsk politi hyller livvakten som skjøt israelske soldater

Palestinske politimenn er ”stolte av kollegaen sin”, som skadet tre israelere da han forsøkte å drepe dem søndag.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

De palestinske selvstyremyndighetenes politistyrker har sendt ut en pressemelding der de hyller sin kollega som begikk skyteangrep mot israelske soldater søndag, ifølge Jerusalem Post.

PA-politiet skriver: ”Med stor stolthet minnes medlemmene av de palestinske politistyrkene den heltemodige martyrdommen til sin kollega, offiseren Amjad Sukkari ”Abu Omar”, som utførte operasjonen ved kontrollposten V.I.P. i Beit El.”

”Martyren” var en 35 år gammel mann som var medlem av de palestinske selvstyremyndighetenes offentlige sikkerhetsstyrker. Han arbeidet som livvakt for riksadvokaten i Ramallah. Søndag trakk han våpen ved en kontrollpost utenfor Beit El på Vestbredden, og løsnet skudd mot israelske soldater. Tre israelere i 20-årsalderen ble skadet, to av dem alvorlig. Angriperen ble skutt og drept før han klarte å drepe noen.

 

Offiser i PA hyller angrepet

Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon har fått høre fra de palestinske sikkerhetsstyrkene at de tar avstand fra angrepet. Sikkerhetssamarbeidet mellom Israel og PA fortsetter som før, ifølge Ya’alon.

Men ikke alle i PA-styrkene ser ut til å støtte dette. En offiser stasjonert i Gaza har publisert en video av seg selv der han hyller ”martyren”. I videoen sier han at ”Al-Aqsa venter på hevnen over de palestinske selvstyremyndighetenes modige soldater” og at ”den modige martyren Amjad Sukkari forsto dette og hevnet palestinsk blod”.

 

Advarer om eskalering til ny intifada

Marineveteran Eliezer Marom skriver i en kronikk i Jerusalem Post at denne utviklingen øker faren for at den pågående terrorbølgen kan utvikle seg til en tredje intifada, fordi slike angrep undergraver den nødvendige tilliten som behøves for å opprettholde sikkerhetssamarbeidet mellom Israel og PA.

”Under den andre intifadaen ble forholdene raskt forverret fra det øyeblikket da sikkerhetspersonell vendte sine våpen mot israelske mål”, skriver Marom.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart