Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinsk politi hyller livvakten som skjøt israelske soldater

Palestinsk politimann på vakt i Hebron. (Illustrasjonsfoto: Lex Gilll / Flickr.com / CC)
Palestinsk politimann på vakt i Hebron. (Illustrasjonsfoto: Lex Gilll / Flickr.com / CC)
Palestinske politimenn er ”stolte av kollegaen sin”, som skadet tre israelere da han forsøkte å drepe dem søndag.

De palestinske selvstyremyndighetenes politistyrker har sendt ut en pressemelding der de hyller sin kollega som begikk skyteangrep mot israelske soldater søndag, ifølge Jerusalem Post.

PA-politiet skriver: ”Med stor stolthet minnes medlemmene av de palestinske politistyrkene den heltemodige martyrdommen til sin kollega, offiseren Amjad Sukkari ”Abu Omar”, som utførte operasjonen ved kontrollposten V.I.P. i Beit El.”

”Martyren” var en 35 år gammel mann som var medlem av de palestinske selvstyremyndighetenes offentlige sikkerhetsstyrker. Han arbeidet som livvakt for riksadvokaten i Ramallah. Søndag trakk han våpen ved en kontrollpost utenfor Beit El på Vestbredden, og løsnet skudd mot israelske soldater. Tre israelere i 20-årsalderen ble skadet, to av dem alvorlig. Angriperen ble skutt og drept før han klarte å drepe noen.

 

Offiser i PA hyller angrepet

Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon har fått høre fra de palestinske sikkerhetsstyrkene at de tar avstand fra angrepet. Sikkerhetssamarbeidet mellom Israel og PA fortsetter som før, ifølge Ya’alon.

Men ikke alle i PA-styrkene ser ut til å støtte dette. En offiser stasjonert i Gaza har publisert en video av seg selv der han hyller ”martyren”. I videoen sier han at ”Al-Aqsa venter på hevnen over de palestinske selvstyremyndighetenes modige soldater” og at ”den modige martyren Amjad Sukkari forsto dette og hevnet palestinsk blod”.

 

Advarer om eskalering til ny intifada

Marineveteran Eliezer Marom skriver i en kronikk i Jerusalem Post at denne utviklingen øker faren for at den pågående terrorbølgen kan utvikle seg til en tredje intifada, fordi slike angrep undergraver den nødvendige tilliten som behøves for å opprettholde sikkerhetssamarbeidet mellom Israel og PA.

”Under den andre intifadaen ble forholdene raskt forverret fra det øyeblikket da sikkerhetspersonell vendte sine våpen mot israelske mål”, skriver Marom.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart