Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– PA vil aldri mer føre direkte fredsforhandlinger med Israel

Riyad al-Malki. (Foto: Wikimedia Commons)
Palestinernes utenriksminister, Riyad al-Malki, bor litt flere enn palestinere flest. (Foto: Wikimedia Commons)
De palestinske selvstyremyndighetenes utenriksminister Riyad al-Malki sier det rett ut.

Riyad al-Malki er sammen med selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas på besøk i Japan. Under en pressekonferanse gjorde han det mandag klart at palestinerne aldri vil vende tilbake til direkte forhandlinger med Israel.

– Vi vil aldri gå tilbake og igjen sette oss i direkte israelsk-palestinske forhandlinger, sa al-Malki ifølge Times of Israel.

Den blanke avvisningen kommer til tross for at Netanyahu og Israel mange ganger har gjentatt et stående tilbud til Abbas og PA-myndighetene om å gjenoppta fredsforhandlinger uten forhåndsbetingelser. Netanyahu har strakt ut hånden med dette tilbudet siden mai 2015, og han gjentok det blant annet på FNs generalforsamling i oktober.

I stedet vil al-Malki at flere aktører i verdenssamfunnet skal bli med på en multilateral prosess, der det ikke bare er Israel og PA som skal bli enige, men der Israel også skal måtte møte krav fra andre land som ikke er direkte involvert i konflikten. Han roser et fransk forslag om å opprette en internasjonal konferanse som skal få slutt på konflikten.

Dersom ikke verdenssamfunnet blir med på noe slikt, vil Den islamske staten kunne ta makten på Vestbredden, truer han.

– Hvis amerikanerne gir opp, europeerne ikke har mot til å gjøre noe og araberne har sine egne problemer å bekymre seg over, hva forventer dere? Ekstremister i området vil kunne ta over, sa PA-ministeren.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart