Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Riyad al-Malki. (Foto: Wikimedia Commons)
Palestinernes utenriksminister, Riyad al-Malki, bor litt flere enn palestinere flest. (Foto: Wikimedia Commons)

– PA vil aldri mer føre direkte fredsforhandlinger med Israel

De palestinske selvstyremyndighetenes utenriksminister Riyad al-Malki sier det rett ut.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Riyad al-Malki er sammen med selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas på besøk i Japan. Under en pressekonferanse gjorde han det mandag klart at palestinerne aldri vil vende tilbake til direkte forhandlinger med Israel.

– Vi vil aldri gå tilbake og igjen sette oss i direkte israelsk-palestinske forhandlinger, sa al-Malki ifølge Times of Israel.

Den blanke avvisningen kommer til tross for at Netanyahu og Israel mange ganger har gjentatt et stående tilbud til Abbas og PA-myndighetene om å gjenoppta fredsforhandlinger uten forhåndsbetingelser. Netanyahu har strakt ut hånden med dette tilbudet siden mai 2015, og han gjentok det blant annet på FNs generalforsamling i oktober.

I stedet vil al-Malki at flere aktører i verdenssamfunnet skal bli med på en multilateral prosess, der det ikke bare er Israel og PA som skal bli enige, men der Israel også skal måtte møte krav fra andre land som ikke er direkte involvert i konflikten. Han roser et fransk forslag om å opprette en internasjonal konferanse som skal få slutt på konflikten.

Dersom ikke verdenssamfunnet blir med på noe slikt, vil Den islamske staten kunne ta makten på Vestbredden, truer han.

– Hvis amerikanerne gir opp, europeerne ikke har mot til å gjøre noe og araberne har sine egne problemer å bekymre seg over, hva forventer dere? Ekstremister i området vil kunne ta over, sa PA-ministeren.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart