Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nesten seks av ti palestinere støtter terrorbølgen

Palestinske studenter i Gaza demonstrer til støtte for knivangrepene mot israelere. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
Palestinske studenter i Gaza demonstrer til støtte for knivangrepene mot israelere. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
Et flertall av palestinerne støtter knivangrepene mot israelere, viser en ny undersøkelse. Men på Vestbredden er et lite flertall imot angrepene.

En ny meningsmåling utført av Jerusalem Media & Communication Center forteller at den pågående bølgen av terrorangrep mot israelere har relativt bred støtte blant palestinerne. Til sammen sier 56,2 prosent av palestinerne i Gaza og på Vestbredden at de støtter knivangrepene mot israelere, og at de mener slike angrep bør fortsette.

Det er store forskjeller på holdningene i Gaza og på Vestbredden, ifølge denne undersøkelsen. I Gaza sier hele 79,5 prosent at de støtter knivangrepene. På Vestbredden er det derimot et lite flertall på 53,9 prosent som sier de er imot knivangrepene. La oss håpe at de som er imot fortsettelsen av terroren vinner fram i samfunnet sitt.

I et annet, lignende spørsmål svarer 55,9 prosent av palestinerne at de støtter ”en fortsettelse av det pågående opprøret [intifadaen]». Bare 41 prosent sier de er imot det. Blant dem som svarer ja på dette spørsmålet, bor 75,8 prosent i Gaza. Blant dem som svarer nei bor 51,6 prosent på Vestbredden.

 

To av tre vil ha tostatsløsning

Tostatsløsningen får ganske bred oppslutning i undersøkelse. 69 prosent svarer at de ”er imot noen som helst forandring i de palestinske selvstyremyndighetenes standpunkt om å kreve en uavhengig stat på Vestbredden og i Gaza”. 24,8 prosent svarer at de ønsker at selvstyremyndighetene heller ville kreve ”at arabere og jøder skal bo sammen med like rettigheter i én palestinsk stat fra elven til havet”.

 

Delt på midten i synet på sikkerhetssamarbeid med Israel

48,2 prosent mener PA bør bryte sikkerhetssamarbeidet med Israel. 43,4 prosent sier de vil beholde sikkerhetssamarbeidet. Derimot sier 52,7 prosent at de er positive til å bevare sikkerhetssamarbeidet dersom et brudd samtidig ville bety at den sivile samarbeidskoordineringen med Israel ville opphøre.

 

Seks av hundre støtter IS

Den islamske statens ideologi har fortsatt begrenset oppslutning blant palestinerne. Men 6,1 prosent sier de har ”et positivt syn på det IS gjør”. 82,1 prosent sier de har ”et negativt syn på det IS gjør. 2,8 prosent tror at IS tjener det palestinske folkets sak, mens 52,1 prosent ikke tror det.

 

NTB hoppet over totalsummen

NTB laget sak om meningsmålingen tidlig mandag morgen. Saken var vinklet på at ”52 prosent av alle palestinere på Vestbredden og i Øst-Jerusalem vil ha slutt på bølgen av knivangrep mot israelere” (tallet er unøyaktig, det skulle vært 53,9 prosent). Artikkelteksten fortsetter nedenfor: ”Men på Gazastripen støtter mer enn tre firedeler av palestinerne den siste intifadaen og vil at den skal fortsette”. NTB skriver ikke at et flertall på 56,2 prosent av palestinerne støtter bølgen av knivangrep mot israelere og vil at slike angrep skal fortsette. Dermed opplyser ikke nyhetsbyrået konkret om at et flertall av palestinerne samlet sett sier ja til fortsatte knivangrep.

 

 

Les også:

NTBs overskrifter renvasker terrorister

Ikke all terror er terror for NTB


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart