Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Ted Cruz talte på AIPAC-konferansen mandag 21. mars. (Foto: Skjermdump fra AIPACs videooverføring)
Ted Cruz talte på AIPAC-konferansen mandag 21. mars. (Foto: Skjermdump fra AIPACs videooverføring)

– Jeg vil ikke være nøytral

- Med meg som president vil USA stå sammen med Israel uten å be om unnskyldning for det, lovet presidentkandidat Ted Cruz på AIPAC-konferansen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Texas-senator Ted Cruz, som kjemper mot Donald Trump og John Kasich om Republikanernes presidentkandidatur, innledet sin tale på AIPAC-konferansen med å minne om Bibelens fortelling om dronning Esther. Hun reddet sitt folk fra utslettelse av den persiske kongen, i den eldste kjente historien om antisemittisme. Denne begivenheten feires denne uken i den jødiske høytiden Purim.

– Dagens persiske konge er nasjonen Iran. Den første dagen min som president vil jeg rive i stykker den katastrofale atomavtalen med Iran og gjeninnføre sanksjonene mot Iran, lovet Cruz.

 

– Vil rive i stykker atomavtalen

Han trakk fram at Iran nylig prøveskjøt langdistanseraketter med påskriften ”Israel må utslettes”, og uttalte:

– Hør mine ord, ayatollah Khamenei: Dersom jeg er president og Iran avfyrer en rakett, vil USA skyte den raketten ned. I januar 2017 vil det amerikanske forsvaret ha en øverste leder som er klar på at Iran aldri under noen omstendigheter vil få atomvåpen. Enten vil dere legge ned atomprogrammet deres, eller så vil vi legge det ned for dere.

 

– Vil lede annerledes

– Jeg vil lede svært annerledes enn den nåværende administrasjonen, lovet Cruz.

– Tenk om jeg for noen år siden skulle ha sagt her på AIPAC-konferansen at Israels statsminister ville oppleve å komme til USA, tale til Kongressen og bli boikottet av presidenten, visepresidenten og hvert eneste medlem av regjeringen. Det ville ha hørtes ut som usannsynlig galskap. Men det var dessverre akkurat det som skjedde da statsminister Netanyahu kom hit i fjor, konstaterte han.

 

– Ikke nøytral

– Min motkandidat har sagt han vil være nøytral overfor Israel, sa Cruz, med henspeiling til Donald Trump.

– La meg være veldig tydelig: Jeg vil ikke være nøytral. USA vil stå sammen med Israel uten å be om unnskyldning for det.

– På min første dag som president vil jeg starte prosessen med å flytte den amerikanske ambassaden til Israels evige hovedstad Jerusalem, lovet han.

– Alle som støtter BDS-bevegelsen, inkludert skoler og universiteter, vil miste all tilgang til offentlig finansiering, fortsatte han.

 

– PA er hinderet for fred

– Vi forstår alle at det ikke er Israel som er hinderet for fred. Det er de palestinske selvstyremyndighetene, i en såkalt enhetsregjering med Hamas, som hyller drap på kvinner og barn og oppvigler til terrorangrep, sa han, og lovet å nedlegge veto mot enhver resolusjon i FN som forsøker å påtvinge Israel en fredsløsning som ikke er forhandlet fram mellom partene.

– Jeg vil fly til New York for å legge ned veto personlig, sa han.

Cruz lovet også å opprettholde stor militær bistand til Israel.

– Vår militære støtte til Israel er ikke veldedighet, det er å ivareta USAs nasjonale interesser. Israel holder Amerika trygt ved å beskytte oss mot radikal islamisme, uttalte Cruz.

Her kan du se video av hele talen til Ted Cruz.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart