Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Flere nye sikkerhetstiltak mot terroren

Her ble 13 år gamle Hallel Yaffa Ariel brutalt knivdrept mens hun sov 30. juni 2016. Dette er et av angrepene som har fått Israel til å iverksette ekstraordinære sikkerhetstiltak. (Foto: Zaka Rescue Service / innfelt privat)
Her ble 13 år gamle Hallel Yaffa Ariel brutalt knivdrept mens hun sov 30. juni 2016. Dette er et av angrepene som har fått Israel til å iverksette ekstraordinære sikkerhetstiltak. (Foto: Zaka Rescue Service / innfelt privat)
Blant annet vil Israel holde tilbake pengeoverføringer til palestinerne tilsvarende det beløpet PA bruker på å lønne terrorister.

Etter flere brutale terrorangrep mot israelere den siste tiden har israelske myndigheter vedtatt flere nye sikkerhetstiltak. Blant annet vedtok regjeringen søndag 3. juli å holde tilbake pengeoverføringer til palestinerne tilsvarende det beløpet PA bruker på å lønne terrorister, ifølge Jerusalem Post.

I henhold til Oslo-avtalene krever Israel inn merverdiavgift og toll på import og eksport til og fra Vestbredden, samt skatt fra palestinere som arbeider i Israel, på vegne av de palestinske selvstyremyndighetene. Skatte- og avgiftspengene overføres hver måned til PA. Vedtaket er at den månedlige overføringen av slike midler fra nå skal fratrekkes den summen som det er kjent at PA månedlig bruker på å lønne palestinske terrorister og deres familier.

”De palestinske selvstyremyndighetene overfører penger til terrorister gjennom flere metoder for hvitvasking. Jo mer alvorlig terrorhandlingen har vært, jo større er beløpene de får”, skriver statsministerens kontor i en pressemelding.

NRK rapporterte om de palestinske terroristlønningene tidligere i vår. MIFF har skrevet mye om dette temaet. Her kan du lese mer.

Statsministerens kontor skriver videre: ”Israel mener at oppfordringene til terror fra det palestinske lederskapet, i form av både oppildning og betaling til terroristene og deres familier, utgjør incentiver for drap.”

MIFF mener at også norske myndigheter må bruke økonomisk press mot PA for å få slutt på terrorhyllest og terrorbelønning.

35.000 fengslede terrorister og familier til drepte eller fengslede terrorister får hver måned utbetalt lønn fra de palestinske selvstyremyndighetene, etter satser som stiger i takt med alvorlighetsgraden av deres forbrytelse. I 2016 bruker PA 1,45 milliard kroner på dette. Til sammenligning utgjør skattepengene som innkreves av Israel og overføres til PA til sammen 12,8 milliarder kroner i året, ifølge Times of Israel.

 

Sikkerhetstiltak på bakken

Flere konkrete sikkerhetstiltak er satt i gang på bakken i Hebron-regionen. Bakgrunnen er særlig to dødbringende terrorangrep mot israelere. Fredag 1. juli ble en israelsk mann drept og tre andre familiemedlemmer skadet i et skyteangrep utenfor Hebron. Natt til 30. juni ble ei 13 år gammel israelsk jente knivdrept mens hun lå og sov i sin egen seng i bosetningen Kiryat Arba på Vestbredden.

Det største og mest merkbare tiltaket er at det israelske forsvaret har stengt nesten all trafikk inn og ut av Hebron-distriktet, hvor 700.000 palestinere bor. Unntaket er reiser med humanitære formål. Begrunnelsen er at terrorcellen som sto bak skyteangrepet 1. juli ikke er tatt, og at det med stor sannsynlighet snart vil komme nye slike angrep dersom gjerningsmennene ikke blir pågrepet. Stengningen av veiene skal gjøre det lettere for IDF å fullføre etterforskningen. Forrige gang Hebron-distriktet ble stengt for inn- og utfart var sommeren 2014, etter at Hamas-terrorister hadde kidnappet og drept tre israelske tenåringsgutter.

En stor mengde ekstra sikkerhetsmannskaper er utplassert i området rundt Hebron, med særlig fokus på å sikre veiene.

Et annet tiltak er at innbyggere i landsbyen Bani Naim, hvor det den senere tiden har kommet seks terrorister fra, får sine arbeidstillatelser i Israel inndratt.

Alle familiemedlemmer av terroristen som drepte den 13 år gamle jenta Hallel Yaffa Ariel i hennes hjem i bosetningen Kiryat Arba skal automatisk etterforskes for å se om de hadde noen rolle i terroren. Dette har ført til at to av drapsmannens brødre og en søster er blitt arrestert. Disse og flere andre palestinere i nærområdet er arrestert under mistanke om oppfordringer og medvirkning til terror.

Regjeringen går også inn for å styrke den lille israelske bosetningen Kiryat Arba økonomisk, i første omgang ved at de innvilger tillatelse til bygging av 42 nye boliger der.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart