Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Massemorder hylles med minnesmerke av palestinske selvstyremyndigheter og PLO

Bildet viser Facebook-invitasjonen til arrangementet på søndag (Foto: PMW)
Bildet viser Facebook-invitasjonen til arrangementet på søndag (Foto: PMW)
Terroristen planla og gjennomførte et angrep som drepte 15 og skadet 77 i Jerusalem i 1975.

Førstkommende søndag kl. 17:00 vil de palestinske selvstyremyndighetene (PA) og PLO avduke et monument i landsbyen Turmus Aya, som ligger nord for Ramallah på Vestbredden, til ære for den palestinske massemorderen Abu Sukkar. Det skriver Palestinian Media Watch (PMW) i en artikkel publisert onsdag 13. juli.

Invitasjon til arrangementet ble publisert på Facebook samme dag av PLOs fangekommisjon.

– Vi er beæret over å kunne invitere deg til å delta i avdukingen av monumentet til heder for martyrkjemperen (Shahid) Ahmad Jabarah «Abu Sukkar». Din tilstedeværelse vil være et tegn på lojalitet til martyrene og fangene, sier den arabiske teksten.

Ifølge arrangøren blir arrangementet holdt under «beskyttelse» av PLOs fangekommisjon, ledelsen i Ramallah og El-Bireh, den palestinske fangeklubben, ledelsen i Turmus Aya og representanter fra Det høyeste råd for fangenes anliggender.

Abu Sukkar planla og gjennomførte 4. juli 1975 et terrorangrep i Jerusalem som drepte 15 israelere og skadet 77. Angrepet ble utført ved at han først plasserte fem kilo eksplosiver inne i et kjøleskap. Deretter kjørte han det til Zion-plassen i Jerusalem.

En intetanende israeler hjalp terroristen med å sette kjøleskapet ned på fortauet. To andre israelere i nærheten fattet mistanke til kjøleskapet, men bomben eksploderte før politiet rakk å evakuere folk fra området.

Zion-plassen slik den så ut i 1950 (Foto: Wikipedia Commons)
Zion-plassen slik den så ut i 1950 (Foto: Wikipedia Commons)

PLO tok på seg ansvaret for terrorbomben. Abu Sukkar ble arrestert og dømt til livsvarig fengsel, pluss 30 år, av en israelsk militærdomstol i 1977. I 2003 ble han satt fri etter å ha sonet 27 år. Grunnen var at Israel ville vise godvilje overfor Arafat og de palestinske selvstyremyndighetene.

Abu Sukkar var medlem i Fatahs revolusjonskomité og utnevnt til rådgiver for Arafat om fangenes anliggender. Han døde av hjerteinfarkt i 2013.

Dette er ikke første gang denne terroristen blir hyllet av palestinske ledere. Issa Karake, som er direktør for PLOs fangekommisjon (og tidligere fangeminister i PA), og Laila Ghannam, som er guvernør i Ramallah og El-Bireh, hyllet Abu Sukkar i fjor. 24. juli 2015 dokumenterte Palestinian Media Watch at de to lederne omtalte terroristen som «en stor kriger», erklærte at de ville «følge i hans fotspor» og roste ham som en stor helt.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart