Benjamin Netanyahu og Vladimir Putin under et møte i november 2013. (Foto: Kobi Gideon, GPO)
Benjamin Netanyahu og Vladimir Putin under et møte i november 2013. (Foto: Kobi Gideon, GPO)

Abbas og Netanyahu vurderer Moskva-invitasjon

Russlands president Vladimir Putin skal ha invitert til fredssamtaler.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu vurderer et tilbud fra Putin om at Russland blir vertskap for en ny runde med fredssamtaler mellom Israel og palestinerne, ifølge Israel Hayom.

Netanyahu og Putin skal ha snakket sammen om dette i en telefonsamtale nylig. Statsministerens kontor vil ikke kommentere saken, men høyt posisjonerte kilder sier anonymt til Israel Hayom at det ”pågår forberedende kommunikasjon” om et møte mellom Abbas og Netanyahu i Moskva.

Kilder i det palestinske lederskapet bekrefter også at det arbeides med muligheten for et slikt møte. Men en kilde fra styringskomiteen i PLO sier at den palestinske presidenten Mahmoud Abbas ikke er villig til å delta i noen forhandlinger dersom ikke Israel først går med på å fryse boligbyggingen i bosetningene på Vestbredden. Det anses ikke som sannsynlig at Israel vil akseptere en slik forhåndsbetingelse. Det ble forsøkt i 2009, men førte ikke til framgang i forhandlingssituasjonen. Israel Hayoms kilder mener det er usannsynlig at den nåværende regjeringskoalisjonen vil gå med på noe slikt. Netanyahu har en rekke ganger uttalt at han er villig til å møte Abbas når som helst, uten forhåndsbetingelser.

Det var Egypts president Abdel Fattah Al-Sisi som først snakket offentlig om det russiske initiativet, som er det hittil siste blant flere forsøk på å sette i gang en ny fredsprosess.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart