Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Abbas og Netanyahu vurderer Moskva-invitasjon

Benjamin Netanyahu og Vladimir Putin under et møte i november 2013. (Foto: Kobi Gideon, GPO)
Benjamin Netanyahu og Vladimir Putin under et møte i november 2013. (Foto: Kobi Gideon, GPO)
Russlands president Vladimir Putin skal ha invitert til fredssamtaler.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu vurderer et tilbud fra Putin om at Russland blir vertskap for en ny runde med fredssamtaler mellom Israel og palestinerne, ifølge Israel Hayom.

Netanyahu og Putin skal ha snakket sammen om dette i en telefonsamtale nylig. Statsministerens kontor vil ikke kommentere saken, men høyt posisjonerte kilder sier anonymt til Israel Hayom at det ”pågår forberedende kommunikasjon” om et møte mellom Abbas og Netanyahu i Moskva.

Kilder i det palestinske lederskapet bekrefter også at det arbeides med muligheten for et slikt møte. Men en kilde fra styringskomiteen i PLO sier at den palestinske presidenten Mahmoud Abbas ikke er villig til å delta i noen forhandlinger dersom ikke Israel først går med på å fryse boligbyggingen i bosetningene på Vestbredden. Det anses ikke som sannsynlig at Israel vil akseptere en slik forhåndsbetingelse. Det ble forsøkt i 2009, men førte ikke til framgang i forhandlingssituasjonen. Israel Hayoms kilder mener det er usannsynlig at den nåværende regjeringskoalisjonen vil gå med på noe slikt. Netanyahu har en rekke ganger uttalt at han er villig til å møte Abbas når som helst, uten forhåndsbetingelser.

Det var Egypts president Abdel Fattah Al-Sisi som først snakket offentlig om det russiske initiativet, som er det hittil siste blant flere forsøk på å sette i gang en ny fredsprosess.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart