Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Speiderforbundet tar del i palestinsk terrorhyllest

Skjermdump fra det palestinske speiderforbundets nettside, via PMW.
Skjermdump fra det palestinske speiderforbundets nettside, via PMW.
Det palestinske speiderforbundet løfter fram terrormorder som helt.

De palestinske selvstyremyndighetenes offisielle dagsavis Al-Hayat Al-Jadida rapporterte 27. august at det palestinske speiderforbundet hadde avholdt et ledertreningskurs i Jerusalem-distriktet med tittelen ”Martyrleder Baha Alyan-kurset”. På sin egen hjemmeside har de omtalt kurset sammen med et bilde av Baha Alyan ikledd speideruniform (se skjermdump over). Dette har Palestinian Media Watch (PMW) dokumentert.

 

Gjør terrormorder til forbilde

Uniform eller ikke – Baha Alyan var ingen ordinær speidergutt. Og han er ikke kjent for noen humanitær innsats eller heltedåd som skulle gjøre det aktuelt å løfte ham fram som forbilde for unge palestinske speidere på denne måten.

13. oktober 2015 gikk Baha Alyan sammen med en annen palestinsk terrorist om bord i en buss i Jerusalem. Der gikk de til angrep mot passasjerene med kniv og skytevåpen. De drepte tre personer og skadet 15.

Speiderforbundet slutter seg dermed til en utbredt tradisjon i det palestinske samfunnet – at arrangementer oppkalles etter terrorister som har utført dødbringende angrep mot israelere. Denne måten å hylle terrorister på gjøres jevnlig ved å navngi for eksempel idrettsturneringer og avgangsseremonier ved skoler. PMW har dokumentert mange slike tilfeller, her finner du MIFFs artikler om noen av disse sakene.

Dette skjedde bare seks måneder etter at det internasjonale speiderforbundet (World Organization of the Scout Movement / WOSM) tok opp det palestinske speiderforbundet som fullverdig medlemsorganisasjon (siden 1996 har de vært tilsluttet WOSM, men uten stemmerett på generalforsamlingen). Etter at det palestinske speiderforbundet ble tatt opp som fullverdig medlem 28. februar 2016, spanderte de palestinske selvstyremyndighetene fest på organisasjonens ledelse og overrakte dem hedersplaketter formet som kart over ”Palestina” – kart som ikke bare dekket Vestbredden og Gaza, men også hele Israel.

 

Krever eksklusjon fra verdensorganisasjonen

Etter speiderforbundets hyllest av terrormorderen Baha Alyan har PMW henvendt seg til WOSM med oppfordring til å ekskludere den palestinske ferske medlemsorganisasjonen. PMWs leder Itamar Marcus skriver:

”Vi ber om at dere sørger for å garantere at den ærverdige verdensorganisasjonen for speidere ikke tar del i å trene opp framtidige speiderledere til å se på terrormordere som rollemodeller, ved å umiddelbart kansellere det palestinske speiderforbundets medlemskap. Det finnes ikke noe større hinder for fred enn å oppdra barn til å se på uskyldige siviles mordere som heltemodige rollemodeller. Dersom dere tillater det palestinske speiderforbundet å beholde sitt medlemskap i WOSM samtidig som de presenterer en morder som rollemodell for framtidige speiderledere, vil deres organisasjon i praksis være medansvarlig for terrorpromoteringen på dette kurset.”

Også de norske speiderbevegelsene er medlemmer i WOSM.

Les også: Sønn av terroroffer ber speiderbevegelsen reagere

 

Oppdatering: Den internasjonale speiderbevegelsen svarer

Mandag 5. september sier WOSMs talsmann Stephen Peck til nyhetsbyrået AP at speidergruppen i Øst-Jerusalem som arrangerte Baha Alyan-kurset, ikke er medlem av det palestinske speiderforbundet.

– De har derfor ingen rett til å uttale seg eller publisere noe i forbundets navn, sier Peck.

Han forklarer at det finnes to palestinske speiderorganisasjoner: ”Palestinian Scout Association” (som er medlem av WOSM og som vi har oversatt til det palestinske speiderforbundet) og ”Palestinian Scout and Guide Association” (som ikke er medlem av WOSM). Avdelingen som hyllet terrormorderen Alyan tilhører sistnevnte.

PMW har imidlertid dokumentert at de to speiderorganisasjonene i praksis arbeider så tett sammen at de oppfattes av folk som en og samme gruppe. Et brev med utfyllende dokumentasjon av dette er sendt fra PMW til WOSM.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart