Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Skadet i steinkasterangrep etter å ha kjørt feil

Sentrum av den palestinske byen Tulkarem på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Mohamed Yahya / Flickr.com / CC)
Sentrum av den palestinske byen Tulkarem på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Mohamed Yahya / Flickr.com / CC)
To kvinnelige israelske soldater kjørte feil og havnet i den palestinske byen Tulkarem på Vestbredden. Palestinske sikkerhetsstyrker reddet dem.

De to soldatene fulgte GPS-appen WAZE, som ledet dem i feil retning på Vestbredden mandag kveld, ifølge Ynetnews.com. Utilsiktet havnet de derfor i område A, der de palestinske myndighetene har både sivilt og sikkerhetsmessig ansvar, og der israelske borgere ikke har lov å ferdes uten spesialtillatelse. Mobil-appen ledet dem til sentrum av den palestinske byen Tulkarem.

Da de forsto hvor de var havnet, ringte de politiets nødnummer. Der ble de rådet til å fortsette rett fram gjennom byen uten å stanse, for så å kjøre tilbake til israelsk territorium. En palestinsk politimann i sivil så dem langs veien og forsøkte å gi dem råd om å ta en annen vei, men soldatene valgte å heller høre på rådet de hadde fått på telefon fra politiet. Kort tid etter dette ble de observert av lokale palestinere, som begynte å kaste steiner på bilen deres. Begge soldatene ble lettere skadet i steinkasterangrepet.

En palestinsk politimann som så hva som skjedde, tilkalte palestinske sikkerhetsstyrker. De evakuerte de uheldige soldatene til en palestinsk politistasjon i nærheten. Der gjorde de avtale med israelske myndigheter om overlevering av soldatene.

Israelske soldater har forbud mot å stole blindt på mobil-appen Waze når de kjører bil på Vestbredden, da dette har vist seg å skape farlige situasjoner også tidligere. I februar kjørte to soldater feil og havnet i Kalandiya. Bilen deres ble satt fyr på og de var nær ved å bli lynsjet av en rasende folkemengde.

Sivile som har trosset forbudet mot å reise inn i område A, om enn med fredelige hensikter, har også fått erfare risikoen som er forbundet med dette.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart