Åstedet for knivangrepet der en soldat ble knivstukket i ansiktet fredag 16. september i Hebron. Innfelt: PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Skjermdump fra YouTube via Times of Israel / Olivier Pacteu, Flickr.com, CC)
Åstedet for knivangrepet der en soldat ble knivstukket i ansiktet fredag 16. september i Hebron. Innfelt: PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Skjermdump fra YouTube via Times of Israel / Olivier Pacteu, Flickr.com, CC)

Fire angrep mot israelere på en dag

Palestinernes president Mahmoud Abbas fordømmer Israel i stedet for angriperne.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

I løpet av fredag 16. september ble det begått to knivangrep, en påkjørsel og et angrep der steiner og flasker fylt med maling ble kastet mot en buss.

 

Soldat knivstukket i ansiktet

Fredag ettermiddag ble en 19 år gammel israelsk soldat knivstukket i ansiktet av en palestinsk angriper, ifølge blant andre Times of Israel og Jerusalem Post.

Angrepet skjedde ved en kontrollpost like ved den jødiske bydelen Tel Rumeida i Hebron.

Soldaten slapp fra hendelsen med lettere skader. Han er innlagt på Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem. Gjerningsmannen ble skutt og drept i selvforsvar av andre soldater på stedet.

 

Tre andre angrep

Tidligere på ettermiddagen ble en bussjåfør lettere skadet da ukjente gjerningsmenn kastet steiner og glassflasker fylt med maling mot bussen hans mens han kjørte langs hovedveien mellom Jerusalem og den nærliggende bosetningen Ma’ale Adumim. Glasskår fra et vindu som ble knust, traff sjåføren. Det er ikke meldt om andre skadde i dette angrepet.

Før dette gikk to palestinske terrorister til bilangrep mot sivile som ventet på en buss utenfor bosetningen Kiryat Arba, og en jordansk mann gikk til knivangrep mot en politikvinne ved Damaskus-porten i Jerusalem.

 

Abbas fordømmer Israel

De palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas’ pressetalsmann Nabil Abu Rudeineh kom med en uttalelse om angrepene denne dagen. Som vanlig unngikk presidenten og hans administrasjon å fordømme terroren og volden mot israelerne. I stedet kom Rudeineh med en fordømmelse av Israel fordi tre av angriperne ble drept i selvforsvar av israelske styrker. Dette var ”forbrytelser” og ”henrettelser”, sa han, og oppfordret verdenssamfunnet til å ”forsvare det palestinske folket mot Israels forbrytelser”.

Den palestinske terroren mot Israel intensiverte seg i en bølge av angrep fra solo-terrorister fra september i fjor, men de siste månedene har volden gått kraftig ned. Siden 13. september 2015 er 40 terrorofre blitt drept og 527 skadet (inkludert fire palestinere). I denne perioden er det begått 157 knivangrep, 101 skyteangrep, 46 bilangrep og en bussbombing.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart