Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fire angrep mot israelere på en dag

Åstedet for knivangrepet der en soldat ble knivstukket i ansiktet fredag 16. september i Hebron. Innfelt: PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Skjermdump fra YouTube via Times of Israel / Olivier Pacteu, Flickr.com, CC)
Åstedet for knivangrepet der en soldat ble knivstukket i ansiktet fredag 16. september i Hebron. Innfelt: PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Skjermdump fra YouTube via Times of Israel / Olivier Pacteu, Flickr.com, CC)
Palestinernes president Mahmoud Abbas fordømmer Israel i stedet for angriperne.

I løpet av fredag 16. september ble det begått to knivangrep, en påkjørsel og et angrep der steiner og flasker fylt med maling ble kastet mot en buss.

 

Soldat knivstukket i ansiktet

Fredag ettermiddag ble en 19 år gammel israelsk soldat knivstukket i ansiktet av en palestinsk angriper, ifølge blant andre Times of Israel og Jerusalem Post.

Angrepet skjedde ved en kontrollpost like ved den jødiske bydelen Tel Rumeida i Hebron.

Soldaten slapp fra hendelsen med lettere skader. Han er innlagt på Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem. Gjerningsmannen ble skutt og drept i selvforsvar av andre soldater på stedet.

 

Tre andre angrep

Tidligere på ettermiddagen ble en bussjåfør lettere skadet da ukjente gjerningsmenn kastet steiner og glassflasker fylt med maling mot bussen hans mens han kjørte langs hovedveien mellom Jerusalem og den nærliggende bosetningen Ma’ale Adumim. Glasskår fra et vindu som ble knust, traff sjåføren. Det er ikke meldt om andre skadde i dette angrepet.

Før dette gikk to palestinske terrorister til bilangrep mot sivile som ventet på en buss utenfor bosetningen Kiryat Arba, og en jordansk mann gikk til knivangrep mot en politikvinne ved Damaskus-porten i Jerusalem.

 

Abbas fordømmer Israel

De palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas’ pressetalsmann Nabil Abu Rudeineh kom med en uttalelse om angrepene denne dagen. Som vanlig unngikk presidenten og hans administrasjon å fordømme terroren og volden mot israelerne. I stedet kom Rudeineh med en fordømmelse av Israel fordi tre av angriperne ble drept i selvforsvar av israelske styrker. Dette var ”forbrytelser” og ”henrettelser”, sa han, og oppfordret verdenssamfunnet til å ”forsvare det palestinske folket mot Israels forbrytelser”.

Den palestinske terroren mot Israel intensiverte seg i en bølge av angrep fra solo-terrorister fra september i fjor, men de siste månedene har volden gått kraftig ned. Siden 13. september 2015 er 40 terrorofre blitt drept og 527 skadet (inkludert fire palestinere). I denne perioden er det begått 157 knivangrep, 101 skyteangrep, 46 bilangrep og en bussbombing.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart