Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Ny palestinsk skole oppkalt etter terrorist bak München-massakren

Den unge programlederen snakker om palestinske terrorister, flere av dem selvmordsterrorister med minst 135 israelske liv på samvittigheten. (Skjermdump fra PA TV, via PMW)
Den unge programlederen snakker om palestinske terrorister, flere av dem selvmordsterrorister med minst 135 israelske liv på samvittigheten. (Skjermdump fra PA TV, via PMW)
PA har oppkalt enda en skole etter terroristen Salah Khalaf, mannen som ledet terrorangrepet mot OL i München i 1972, der 11 israelske idrettsutøvere ble drept.

De palestinske selvstyremyndighetene (PA) har enda en gang valgt å kalle opp en skole etter en terrorist, skriver Palestinian Media Watch (PMW) i en artikkel publisert 25. oktober.

Snart vil barn i byen Tulkarm på Vestbredden få en daglig påminnelse om at det å myrde sivile israelere er heltemodig.

Skolen er blitt oppkalt etter Salah Khalaf, også kjent som Abu Iyad. Han startet og ledet terrororganisasjonen Svart September (Black September på engelsk), og planla terrorangrepet mot den israelske delegasjonen under OL i München i Vest-Tyskland i 1972, da 11 israelske utøvere ble drept.

Den israelske delegasjonen på åpningsseremonien i München i 1972.
Den israelske delegasjonen på åpningsseremonien i München i 1972.

PMW har hentet opplysningene fra en artikkel publisert 24. september i PAs offisielle dagsavis Al-Hayat al-Jadida.

For noen uker siden la PA ned grunnsteinen til den nye skolen. I sin tale under seremonien sa Issam Abu Bakr, guvernør i Tulkarm fylke, at han legger «stor vekt på prosjektet med å bygge denne skolen som er oppkalt etter martyren Salah Khalaf, for å feire minnet om denne store nasjonale krigeren».

Dette er den fjerde skolen som de palestinske selvstyremyndighetene har valgt å kalle opp etter denne terroristen. De tre andre skolene er på Gazastripen.

PMWs omfattende rapport med tittel «PA Education, A Recipe for Hate and Terror», viser at PA har oppkalt hele 25 skoler etter terrorister som myrdet israelere.

MIFF har oversatt PMWs rapport til norsk og gitt den tittelen «Opplæring til hat og terror, En analyse fra Palestinian Media Watch av de palestinske selvstyremyndighetenes utdanningssystem.»

Itamar Marcus er en av forfatterne av rapporten "Opplæring til hat og terror" som MIFF utgir på norsk.
Itamar Marcus er en av forfatterne av rapporten «Opplæring til hat og terror» som MIFF har utgitt på norsk.

Både ordfører Iyad al-Jallad og lederen for utdanningsdirektoratet i Tulkarm, Salam al-Taher, var til stede under seremonien.

Den nye Salah Khalaf-skolen er bare en liten del av PAs hatindoktrinering av palestinske barn for å få dem til å tro at mordere av israelere er helter.

PMWs rapport «Fra terrorister til rollemodeller» dokumenterer PAs praksis med å kalle opp gater, bygninger, institusjoner og aktiviteter etter terrorister.

Awdahs reporter utroper terroristen Dalal Mughrabi som et eksempel for en ny generasjon palestinske barn. (Skjermdump fra Awdah, via PMW)
Awdahs reporter utroper terroristen Dalal Mughrabi som et eksempel for en ny generasjon palestinske barn. (Skjermdump fra Awdah, via PMW)
At enda en skole blir oppkalt etter en terrorist viser PAs sterke vilje om å plante ideen i generasjoner av unge om at drap på israelere er heroisk.

Det er EU som finansierer lønningene til de ansatte i PAs utdanningsdepartement. Direktør Itamar Marcus i PMW har sendt et brev til EU der han ber dem kreve at PA endrer navn på alle skoler som har blitt oppkalt etter terrorister, og at praksisen stoppes.

I brevet til EUs talsperson for utenrikssaker og sikkerhetspolitikk, Maja Kocijancic, skriver han:

 

Kjære fru Maja Kocijancic,

Jeg skriver angående avgjørelsen i det palestinske utdanningsdepartementet om å oppkalle en ny skole etter terroristen Salah Khalaf, leder av terrororganisasjonen Svart September. (Se den vedlagte artikkelen fra PAs offisielle dagsavis Al-Hayat al-Hadida).

Blant alle angrepene som Khalaf sto bak var også drapene på de 11 israelske idrettsutøverne under OL i München i 1972, og drapene på to amerikanske diplomater i Sudan i 1973.

Palestinian Media Watch har dokumentert at dette er den fjerde skolen som PA har oppkalt etter denne terroristen. Til sammen 25 skoler er blitt oppkalt etter andre terrorister. 

EU må bli gjort kjent med at PAs utdanningsdepartement investerer enda mer penger i å glorifisere terrorister for barn, etter at EU startet med å finansiere utdanningen hos de palestinske selvstyremyndighetene.

Dersom EU satte betingelser for å gi økonomisk støtte til PAs utdanningsdepartement og for lønninger til lærerne, ville det bety et stort skritt på vei mot fred.

I deres svar etter vår rapport med tittel «PAs milliarddollarsvindel» (fra 28. april 2016), som dokumenterte at PA betaler lønninger til palestinske terrorister i fengsel, skrev dere at EU ikke finansierer PAs generelle budsjett, men PAs utdanning og helsetjenester. 

Selv om PA kommer til å påstå at EUs penger ikke har blitt brukt til å bygge denne skolen, gir EUs status som giver en god mulighet for betydelig innflytelse over PAs praksis innenfor utdanningssystemet.

I dag har EU en verdifull mulighet til å promotere fred ved å kreve at PA endrer navn på den nye skolen, og heretter avslutter ordningen med å oppkalle skoler etter terrorister.

Det er ingen tvil om at det er svært skadelig å framstille terrorister som har myrdet israelske sivile, som rollemodeller for palestinske barn.

Vennligst gi meg tilbakemelding om hva EU kommer til å gjøre for å stoppe glorifisering av terror innen det palestinske utdanningssystemet.

Utskrift fra palestinske medier om byggingen av skolen er vedlagt.

Med hilsen,

Itamar Marcus,

Direktør, Palestinian Media Watch»

 

Maja Kocijancic (Foto: Twitter)
Maja Kocijancic (Foto: Twitter)

Geir Knutsen har bidratt til denne artikkelen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart