People on at the Tel Aviv beach watch the military airshow on Israel's 68th Independence Day, May 12, 2016. Photo by Miriam Alster/Flash 90.

Israel er verdens 8. mektigste land

Samtidig er Israel kåret til et av verdens lykkeligste land - langt foran sine naboland.

Israel er det åttende mektigste landet i verden ifølge den årlige undersøkelsen «Best Countries», utført av U.S. News og World Report. 80 land er evaluert på en rekke temaer, inkludert styrke, livskvalitet, statsborgerskap og kulturhistorie. Kategorien «styrke» ble bestemt ut fra hvor «økonomisk og politisk innflytelsesrikt landet er og størrelsen på landets internasjonale allianser og militær», skriver avisen Ha´aretz.

Mens Israel kom på en 8. plass er det USA som troner på topp som det mektigste landet i verden, etterfulgt av Russland og Kina. Når det kommer til det beste landet som helhet faller USA ned til en 7. plass, mens Sveits og Canada er helt på topp. Israel faller ned til en 30. plass når det kommer til beste land som en helhet.

Det baltiske landet Latvia ligger på bunn over kåringen av verdens mektigste land, sammen med Uruguay og Bulgaria. Sistnevnte er et av EUs fattigste medlemsland.

I en annen undersøkelse som ble presentert mandag kommer det frem at Israel er verdens 11. lykkeligste land, ifølge World Happines Report. Israel havner rett bak Sverige på 10. plass, men foran land som USA på 14. plass. Norge går til topps og regnes som verdens lykkeligste land av de 156 landene som er med i kåringen.

Israels naboland kommer ikke fullt så godt ut med Jordan plassert som det 74. lykkeligste landet i verden, Libanon på 88. plass, De palestinske selvstyreområdene på 103. plass, Egypt på 104. plass og Syria helt nede på en 152. plass.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart