Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinske myndigheter har brukt 9,5 milliarder kroner på lønn til terrorister de siste fire årene

De palestinske selvstyremyndighetenes leder Mahmoud Abbas. (Foto: Cabinet Office UK / Flickr.com.)
De palestinske selvstyremyndighetenes leder Mahmoud Abbas. (Foto: Cabinet Office UK / Flickr.com.)
Nå vil amerikanske og israelske myndigheter slå hardere ned på praksisen.

MIFF har gjennom flere år rettet søkelyset på palestinernes utbetaling av penger til fengslede terrorister eller deres familier. Praksisen er fordømt av Norge og store deler av det internasjonale samfunnet.

Likevel fortsetter de palestinske selvstyremyndighetene (PA) å pøse ut milliarder i belønning til dem som utfører terror mot Israel.

Bare i løpet av de siste fire årene har palestinske myndigheter brukt rundt 9,5 milliarder kroner på å lønne terrorister i israelske fengsler, eller til etterlatte av terrorister som døde i terrorangrep.

Det fortalte Yossi Kuperwasser, som er tidligere leder av hærens etterretnings- og forskningsavdeling, til utenriks- og forsvarskomiteen i det israelske parlamentet mandag, skriver den israelske avisen Times of Israel. Tallene er basert på en større rapport fra Kuperwassers nåværende arbeidsgiver, tenketanken Jerusalem Center for Public Affairs. Rapporten nylig ble publisert på deres egne hjemmesider.

Praksisen fungerer slik at palestinere som gjennomfører terrorangrep mot israelere og havner i israelsk fengsel, blir belønnet med faste månedlige utbetalinger. Jo mer dødbringende terrorangrep de har utført, desto større blir utbetalingene. I gjennomsnitt tjener fengslede palestinske terrorister betydelig mer enn offentlig ansatte tjenestemenn, og nesten dobbelt så mye som den gjennomsnittlige lønnen for vanlige arbeidstakere i de palestinske områdene.

MIFF har tidligere skrevet om belønningssystemet som gjør at mange velger terrorisme.

I mai 2014, etter press blant annet fra Norge, gjorde palestinerne en «kosmetisk» administrativ endring da de fikk en PLO-avdeling til å utbetale pengene i stedet for at PA gjorde det. I realiteten er det fortsatt palestinske selvstyremyndigheter som finansierer og har overoppsyn for ordningen.

Palestinske myndigheter påstår utbetalingene kun dreier seg om velferdsordninger for de trengende, men dette avviste Kuperwasser da han snakket om ordningen. Han viste til at palestinerne i deres egne budsjetter kaller utbetalingene for lønn, og ikke en form for velferdsordning.

Trump og Abbas møttes i det hvite hus onsdag 3. mai. (Foto: Facebook)
Trump tok opp terrorlønnen med Abbas da han besøkte Det hvite hus 3. mai. (Foto: Facebook)

USAs president Donald Trump skal ha tatt opp ordningen med palestinernes president Mahmoud Abbas ved flere anledninger. Først da de to presidentene møttes i Det hvite hus 3. mai og da de møttes igjen 23. mai. Ifølge israelske medier skal det ha vært opphisset stemning på det andre møtet mellom Trump og Abbas, angivelig på grunn av palestinernes terrorlønn og oppvigleri til vold.

– Fred kan aldri slå rot i et miljø hvor vold blir tolerert, finansiert og belønnet, sa Trump etter møtet, i det som tolkes som en klar henvisning til lønnen som palestinske selvstyremyndigheter betaler til dømte terrorister eller deres familier.

På mandagens møte i Knesset fortalte Kuperwasser, som i dag er ansatt som prosjektleder ved tenketanken Jerusalem Center for Public Affairs, at både USA og Israel i alt for mange år har ignorert betydningen av terrorlønnen. Det har endret seg betydelig de siste seks månedene, blant annet på grunn av press fra den amerikanske kongressen.

– Det var en vilje til å tro på løgnene om at dette dreide seg om en velferdsordning. I realiteten er ingenting blitt gjort for å endre situasjonen, og i mellomtiden forsøker palestinerne å fremstille det som om de støtter fred, samtidig som de utbetaler penger til terroristenes familier. Belønning av terrorhandlinger er en oppfordring til terror og i strid med folkeretten, internasjonale konvensjoner, Oslo-avtalen og andre avtaler de har undertegnet, fortalte Kuperwasser til de israelske politikerne.

Han tok også opp oppvigleri i skolebøker, på TV-kanaler og i andre fora.

Her hjemme har KrF har tatt til orde for at norske myndigheter må kutte bistanden til palestinerne så lenge terrorlønnen fortsetter.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart