Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Sjeik Muhammad Hussein er mufti for de palestinske selvstyremyndighetene. (Foto: Østerrikes utenriksdepartement)
Sjeik Muhammad Hussein er mufti for de palestinske selvstyremyndighetene. (Foto: Østerrikes utenriksdepartement)

Har gitt politiet beskjed om å arrestere dem som spiser offentlig under ramadan

Palestinske myndigheter har lagt ned forbud mot offentlig spising under fastemåneden.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Denne uken startet den islamske fastemåneden ramadan. Da skal alle muslimer gi avkall på mat og drikke fra daggry til solnedgang. For å sikre at alle innbyggerne holder de religiøse reglene, har de palestinske selvstyremyndighetene gitt politiet beskjed om å arrestere alle som spiser offentlig under fastemåneden, skriver Palestinian Media Watch.

Det er sjeik Muhammad Hussein, stormuftien som er de palestinske myndighetenes øverste religiøse leder, som har bedt politiet om å «handle mot alle som bryter fasten i offentligheten, som en forberedelse på rettslige skritt mot dem». Også distriktsguvernøren i Jenin, Ibrahim Ramadan, har annonsert et forbud mot offentlig spising under ramadan. Både kafeer og restauranter vil være stengt på dagtid.

Tidligere år er folk blitt arrestert. Om ikke kristne palestinere får spise fritt i offentlig rom de neste ukene, så får de i hvert fall en smak av hvilken religionsfrihet som det muslimske flertallet blant palestinerne vil unne dem.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart