Mahmoud Abbas blir beskyldt for å oppildne til terror. (Foto: Flickr.com / CC)
Mahmoud Abbas slår hardere ned på kritiske røster. (Foto: Flickr.com / CC)

Palestinske myndigheter stenger Abbas-kritiske medier

Elleve nyhetssider som er kritiske til president Mahmoud Abbas og myndighetene er blitt stengt.

De palestinske selvstyremyndighetene på Vestbredden har blokkert elleve medier som enten er kritiske til president Mahmoud Abbas eller tilknyttet hans politiske rivaler. En ansatt ved statsadvokatens kontor sier mediene er stengt fordi de «bryter med reglene for publikasjoner». De mener at de sprer falske nyheter og ærekrenkelser.

Redaktøren i den Jordan-baserte nyhetssiden Amad, Hassan Asfour, sier i en uttalelse at de har blitt sensurert på grunn av deres «dristige rapportering» om de palestinske selvstyremyndighetenes «skitne avtaler». Selvstyremyndighetene har strammet sitt grep om Vestbredden siden de mistet kontrollen over Gazastripen til den islamistiske gruppen Hamas for ti år siden, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart