Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

PA vil bruke halvparten av bistanden til terrorlønn

De siste ti år har palestinerne mottatt 145 milliarder kroner i internasjonal bistand. (Illustrasjonsfoto: Images Money, flickr.com)
PA forventer å motta rundt 700 millioner dollar i bidrag i 2017. Rundt halvparten vil bli brukt til terrorbelønning. (Illustrasjonsfoto: Images Money, flickr.com)
De palestinske selvstyremyndighetene (PA) forventer å motta nesten 700 millioner US dollar (5,6 milliarder kroner) fra giverland i løpet av 2017. Omtrent halvparten vil gå til terrorister og deres familier.

Oppdatering 2. august: 

Times of Israels korrespondent for arabiske saker, Dov Lieber, beklager i dag en feil i artikkelen han skrev. Det korrekte er at halvparten av bistandsmidlene som inkluderes i PAs budsjett, vil gå til terrorlønn. Disse midlene utgjør en seksdel av all bistand fra utlandet til palestinerne.

Dov Lieber beklager. (Foto: Twitter)
Her er Dov Liebers presisering. (Foto: Twitter)

 

De palestinske selvstyremyndighetenes (PA) 2017-budsjett for utbetalinger til fanger i israelske fengsler og familier til såkalte «martyrer» utgjør nå rundt halvparten av den totale bistanden som de mottar fra utenlandske giverland. Det skriver Times of Israel i en artikkel publisert 31. august.

Tallene er hentet fra 2017-budsjettet som ble publisert på det palestinske finansdepartementets nettside i begynnelsen av juli og gjengitt i en artikkel publisert 24. juli hos Jerusalem Center for Public Affairs (JCPA).

Ifølge det detaljerte budsjettet vil lønn til nåværende og frigitte palestinske fanger – deriblant mange terrorister – komme opp i rundt 153,4 millioner US dollar (over 1,2 milliarder kroner). Det er en økning på 13 prosent fra 2016.

Fadi al-Qanbar drepte fire mennesker og skadet 17. Nå blir familien til terroristen belønnet av palestinske myndigheter.
Terroristen Fadi al-Qanbar drepte fire mennesker og skadet 17. Familien mottar lønn fra palestinske myndigheter.

I tillegg har PA satt av nesten 191 millioner US dollar (rundt 1,5 milliarder kroner) for å betale lønn til «martyrenes» familier. Ifølge PAs lover vil en familie motta penger dersom familiemedlemmet ble «drept eller skadet i kamp mot sionismen», inkludert dersom han eller hun døde mens de gjennomførte angrep mot israelere, eller i enhver annen sammenheng av en israeler.

Den totale summen for terrorlønn i budsjettet for 2017 er på litt over 344 millioner US dollar (ca. 2,7 milliarder kroner), og utgjør 49,6 prosent av all utenlandsk bistand som PA forventer å motta i løpet av året.

Tabellen viser hvor mye PA har satt av til terrorbelønning siden 2013. (Skjermdump fra JCPA)
Tabellen viser hvor mye PA årlig har satt av i budsjettene til terrorbelønning siden 2013. (Skjermdump fra JCPA)

Forfatter av artikkelen, den pensjonerte brigadegeneralen Yossi Kuperwasser, sier til Times of Israel at årsaken til økningen ikke er nye regler, men naturlig vekst slik PAs lover fastsetter.

Det totale antallet familier som vil motta utbetalinger i 2017 er 21.500, en økning fra 19.000 i 2016.

Både Israel og USA har lovforslag til behandling som vil holde tilbake flere hundre millioner US dollar dersom PA fortsetter med utbetalingene.

 

Relaterte artikler:

Palestinske myndigheter har brukt 9,5 milliarder kroner på lønn til terrorister de siste fire årene.

KrF krever kutt i bistand om ikke palestinsk lønn til terrorister opphører.

Palestinsk toppleder avviser kravet fra Trump: Vi vil fortsatt lønne terrorister.

Jerusalem-terroristens enke blir rikelig belønnet av palestinske myndigheter.

Brende: – «Ny dynamikk» når det gjelder fangelønn.

 

Hva gjør du for å motarbeide norske mediers dypt urettferdige dekning av Israel? Bli medlem av MIFF (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart