Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Abbas ønsker Kim Jong-un all lykke

PA-president Mahmoud Abbas og PLO-ledelsen. (Foto: Flash90)
PA-president Mahmoud Abbas ønsker Nord-Korea og Kim Jong-un alt det beste. (Foto: Flash90)
Palestinernes president håper på velstand og lykke for det brutale regimet i Nord-Korea.

Presidenten i de palestinske selvstyremyndighetene, Mahmoud Abbas, sendte tirsdag en gratulasjon til diktatoren Kim Jong-un i forbindelse med Nord-Koreas uavhengighetsdag. I telegrammet skriver den palestinske presidenten at han ønsker Jong-un «god helse og all lykke». Palestinian Media Watch omtalte saken først.

– Det koreanske folk ga det mest dyrebare offeret for deres frihet og verdighet, skriver Abbas til diktatoren, i telegrammet som er offentliggjort av de palestinske selvstyremyndighetens eget nyhetsbyrå, Wafa.

Gratulasjonen kommer midt i en spent tid mellom Nord-Korea og USA. Regimet i Pyongyang fortsetter sitt atomprogram og har truet med å angripe amerikanske mål. Israels utdanningsminister Naftali Bennett mener gratulasjonen fra Abbas viser at palestinerne mangler et moralsk kompass. I en melding på Twitter skriver han:

– Først Hitler, så Saddam Hussein og nå Kim Jong-un. Hvis du vil ta et moralsk standpunkt, sjekk hvem palestinerne støtter og gjør det motsatte av dem.

I telegrammet uttrykker Abbas også takknemlighet for «Nord-Koreas langvarige støtte til det palestinske folk og deres rettigheter». Den palestinske presidenten avslutter med «å ønske velstand» for regimet i Nord-Korea og at det «historiske forholdet mellom Palestina og Nord-Korea skal utvikle seg videre».

Tidligere har terrorgruppen Hamas hyllet Nord-Korea for deres harde retorikk mot Israel. I april sendte Hamas en takk til Kim Jong-un for hans støtte «til den palestinske sak», og kritiserte Israel for å fornærme lederskapet i Nord-Korea.

Palestinerne sender sine lykkeønskinger til Kim Jong-un. (Foto: Flickr)
Palestinerne sender sine lykkeønskinger til Kim Jong-un og regimet i Nord-Korea. (Foto: Flickr)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart