De palestinske selvstyremyndighetene har kjøpt seg et privatfly til 400 millioner kroner. (Foto: Wikimedia Commons)
De palestinske selvstyremyndighetene har kjøpt seg et privatfly til 400 millioner kroner. (Foto: Wikimedia Commons)

Abbas kjøpte privatfly til 400 millioner

Kjøper luksuriøst privatfly til tross for at USA truer med kutt i pengestøtten.

Selv om palestinske selvstyremyndigheter risikerer store kutt i støtten fra USA, har de nylig gått til innkjøp av et luksuriøst privatfly til nesten 400 millioner kroner, ifølge det hebraisk-språklige nyhetsprogrammet Hadashot.

Det luksuriøse privatflyet skal brukes av president Mahmoud Abbas og blir levert innen få uker. Flyet skal stå parkert på flyplassen i Amman i Jordan.

Flyet skal være finansiert ved at 155 millioner kroner brukes fra budsjettet til de palestinske selvstyremyndighetene, mens over 232 millioner trekkes fra palestinernes nasjonale fond, skriver den israelske avisen Times of Israel.

Kjøpet av luksuriøst privatfly kunne neppe ha kommet på et verre tidspunkt for selvstyremyndighetene. USA kuttet støtten til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) med en halv milliard kroner, og USA sier dette bare er starten. Det amerikanske utenriksdepartementet skal være i ferd med å revurdere hele bistandsbudsjettet til palestinske myndigheter.

Da USAs president Donald Trump nylig truet med å kutte i den økonomiske støtten til palestinerne, gikk den palestinske sjefsforhandleren Saeb Erekat ut og sa at det ville føre til at palestinske flyktningebarn ville sulte. Likevel har altså myndighetene råd til å bruke flere hundre millioner kroner på privatfly.

Mahmoud Abbas bygget seg også et palass til 100 millioner kroner, men det tør han ikke å bruke i frykt for protester fra den palestinske befolkningen.

PS: Israelske statsministere har ikke, og har aldri hatt, sitt eget privatfly.

De palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)
Mahmoud Abbas ønsker å reise mer luksuriøst når han er ute på tur. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart