Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Inngå fredsavtale eller si farvel til bistand

Netanyahu og Trump. (Foto: Amos Ben-Gershom, GPO)
Netanyahu og Trump i Davos. (Foto: Amos Ben-Gershom, GPO)
USAs president Donald Trump kom med ny sterk kritikk av det palestinske lederskapet.

– Palestinerne må være villige til å inngå fred. Hvis ikke vil vi ikke gi dem mer [bistand], sa USAs president Donald Trump torsdag i forkant av et møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Davos, skriver I24news.

Han ba dem innstending om å godta en fredsavtale. Trump la til at USA har gitt palestinerne en gigantisk mengde med bistand, men at de palestinske myndighetene «viste mangel på respekt da de for en uke siden ikke lot vår fremragende visepresident få møte dem».

Trump siktet til den palestinske boikotten av visepresident Mike Pences offisielle besøk til Midtøsten denne uken.

– Hvorfor skal landet vårt gjøre det hvis de ikke gjør noe for oss. Respekt må vises til USA, ellers kommer vi ikke videre, sa Trump.

Da den amerikanske presidenten fikk spørsmål om hva han mente om talen PA-president Mahmoud Abbas holdt søndag 14. januar svarte han: – Jeg har egentlig ikke lest hva han sa, og det er trolig best at jeg ikke gjør det. Det har vært mange år med drap på mennesker, mange år med å ta livet av hverandre. De må være slitne og føle vemmelse over det.

Like etter Trumps uttalelse kom også USAs FN-ambassadør Nikki Haley i en tale til FNs Sikkerhetsråd med sterk kritikk av PA-president Abbas. Haley anklaget ham for å mangle mot til å inngå fred med Israel.

– USA forblir «dypt forpliktet» til å arbeide for en israelsk-palestinsk fredsavtale, men vi kommer ikke til å løpe etter et palestinsk lederskap som mangler det som trengs for å oppnå fred. For å oppnå historiske resultater trenger vi modige ledere, sa Haley.

Ambassadøren, som har gitt Israel sterk støtte i FN, sa at Abbas hadde «fornærmet» Trump i tillegg til at han hadde oppfordret til å oppheve anerkjennelsen av Israel etter at USA vedtok å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart