Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Netanyahu og Trump. (Foto: Amos Ben-Gershom, GPO)
Netanyahu og Trump i Davos. (Foto: Amos Ben-Gershom, GPO)

– Inngå fredsavtale eller si farvel til bistand

USAs president Donald Trump kom med ny sterk kritikk av det palestinske lederskapet.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

– Palestinerne må være villige til å inngå fred. Hvis ikke vil vi ikke gi dem mer [bistand], sa USAs president Donald Trump torsdag i forkant av et møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Davos, skriver I24news.

Han ba dem innstending om å godta en fredsavtale. Trump la til at USA har gitt palestinerne en gigantisk mengde med bistand, men at de palestinske myndighetene «viste mangel på respekt da de for en uke siden ikke lot vår fremragende visepresident få møte dem».

Trump siktet til den palestinske boikotten av visepresident Mike Pences offisielle besøk til Midtøsten denne uken.

– Hvorfor skal landet vårt gjøre det hvis de ikke gjør noe for oss. Respekt må vises til USA, ellers kommer vi ikke videre, sa Trump.

Da den amerikanske presidenten fikk spørsmål om hva han mente om talen PA-president Mahmoud Abbas holdt søndag 14. januar svarte han: – Jeg har egentlig ikke lest hva han sa, og det er trolig best at jeg ikke gjør det. Det har vært mange år med drap på mennesker, mange år med å ta livet av hverandre. De må være slitne og føle vemmelse over det.

Like etter Trumps uttalelse kom også USAs FN-ambassadør Nikki Haley i en tale til FNs Sikkerhetsråd med sterk kritikk av PA-president Abbas. Haley anklaget ham for å mangle mot til å inngå fred med Israel.

– USA forblir «dypt forpliktet» til å arbeide for en israelsk-palestinsk fredsavtale, men vi kommer ikke til å løpe etter et palestinsk lederskap som mangler det som trengs for å oppnå fred. For å oppnå historiske resultater trenger vi modige ledere, sa Haley.

Ambassadøren, som har gitt Israel sterk støtte i FN, sa at Abbas hadde «fornærmet» Trump i tillegg til at han hadde oppfordret til å oppheve anerkjennelsen av Israel etter at USA vedtok å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart