Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Øker terrorlønnen med 430 millioner

Mahmoud Abbas på talerstolen i FNs generalforsamling i 2014. (Foto: Amanda Voisard, FN)
Mahmoud Abbas på talerstolen i FNs generalforsamling i 2014. (Foto: Amanda Voisard, FN)
Palestinske myndigheter vil bruke 3150 millioner kroner på terrorister i 2018.

De palestinske selvstyremyndighetene (PA) øker utbetalingene til terrorister og deres familier med over 430 millioner kroner, skriver Jerusalem Post.

Nylig ble PAs budsjett for 2018 godkjent av president Mahmoud Abbas. I 2017 brukte PA rundt 2,7 milliarder kroner på å belønne terrorister. Denne summen er økt til over 3,15 milliarder kroner i årets budsjett. PA har en lov som tilsier at sju prosent av det totale budsjettet skal gå til lønn til terrorister eller til familien i de tilfeller hvor terroristen dør i angrepet.

– Økningen betyr at PA vil ansette flere terrorister. Terroristene som er ansatt av PA har en spesiell kvalitet – de er ansatt både som døde og levende terrorister, sier Avi Dichter, leder av Knessets forsvarskomite.

Belønningen fungerer slik at jo mer alvorlig terrorisme du utfører, jo større utbetalinger får du fra palestinske myndigheter. Er du gift, har barn, er bosatt i Jerusalem eller har israelsk statsborgerskap får du betalt enda mer.

Belønningssystemet gjør at mange palestinere velger terrorisme.

I Israel jobbes det nå med en ny lov som vil gjøre at israelske myndigheter kan tilbakeholde skatter og avgifter som de samler inn på vegne av PA tilsvarende den summen som PA bruker på å belønne terrorisme.

– Dette er et insentiv for terrorisme som gjør fred vanskelig. Denne loven skal ikke bare styrke sikkerheten til borgere og innbyggere i staten Israel, men den vil også fremme fred, sier Dichter om det nye lovforslaget.

Også i USA jobbes det med en lov som vil påføre palestinske myndigheter økonomiske sanksjoner fram til de slutter å belønne terrorisme.

Her hjemme i Norge har KrF tatt til orde for at norske myndigheter må kutte bistanden til palestinerne så lenge terrorlønnen fortsetter.

Også Norges største avis mener palestinske myndigheter må skifte kurs.

Men til tross for internasjonal fordømmelse og fare for økonomiske sanksjoner lover Mahmoud Abbas at de aldri vil slutte å belønne terrorisme.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart