Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Abbas lover aldri å stanse belønningen av terrorister

Skjermdump fra Fatahs offisielle Facebook-side (via PMW).
Skjermdump fra Fatahs offisielle Facebook-side (via PMW).
- Selv om jeg blir tvunget til å gå av som president, vil jeg ikke gjøre kompromiss, erklærer Mahmoud Abbas.

Mahmoud Abbas, president for de palestinske selvstyremyndighetene på Vestbredden, har kommet under stadig sterkere internasjonalt press til å stanse det skalerte belønningssystemet for dømte terrorister.

Her i Norge har MIFF satt fokus på saken i en årrekke. I disse årene har vi blant annet sett Jonas Gahr Støre feilinformere Stortinget, Støres talsmann angripe varsleren i stedet for roten til problemet, Espen Barth Eide innrømme at palestinske myndigheter feilinformerte Norge, Høyre uttrykke mistillit til UDs svar og Barth Eide endelig oppklare i brev til Kontrollkomiteen.

MIFF har stilt seg tvilende til UDs påstander og dokumentert at de dømte terroristene selv kontrollerer lønnen de får utbetalt, det er ikke bare sosialstøtte til deres familier. Det er også tilfeller som viser at palestinere velger å gjennomføre terrorangrep på grunn av utsiktene til å motta den økonomiske belønningen.

Nåværende utenriksminister Børge Brende har sagt at PA er «svært tjent med å avskaffe denne ordningen for sin egen legitimitets skyld», og MIFF har krevd at han følger opp med økonomisk press. Hver dag får palestinske terrorister tre millioner kroner i belønning.

Det kommer ikke til å slutte, lover Mahmoud Abbas. Han er blitt presset av Trump-administrasjonen, men insisterer på å fortsette med belønning av terrorister. På Fatahs offisielle Facebook-side ble det 2. juli publisert det følgende løftet fra presidenten:

«Selv om jeg blir tvunget til å gå av, vil jeg ikke gjøre kompromiss når det gjelder lønn til en martyr eller en fange, fordi jeg er presidenten til hele det palestinske folket, inkludert fangene, martyrene, de skadde, de utviste og de fordrevne.»

Ifølge PAs budsjett for 2016 ble det utbetalt 1,5 milliarder kroner til 26.800 palestinske familier av «martyrer» og 1,1 milliarder kroner til 6.500 palestinske fanger, de fleste dømt for terror og andre sikkerhetsforbrytelser.

Abbas-sitatet og budsjett-tallene er videreformidlet av Palestinian Media Watch.

Takket være våre medlemmer og støttespillere er alle Med Israel for freds artikler på miff.no gratis tilgjengelig for alle interesserte. Den beste takken du kan gi er å bli medlem (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539. Med din hjelp kan vi nå enda flere med israelernes perspektiver og beste argumenter!


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart